Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cartridge vullen/printer 'foppen'

Anoniem
None
19 antwoorden
 • ik heb een epson printer C66. Zelf de catridges gevuld. Echter: m'n systeem slikt het niet (toch de aanduiding dat de cartridges leeg zijn (printer afgekoppeld; delen van de contactpunten van de cartridges afgeplakt; printerprogrammatuur trachten te verwijderen; alles zonder resultaat). Wie heeft er ervaring mee en kan me verder helpen?Thnx.
 • De "ervaring" heeft mij geleerd van niet te klooien en originele te kopen.
  Je zoekt toch moeilijkheden ?
  Je kan zelfs je printer ermee naar de verdoemenis helpen, en "als" je nog waarborg hebt mag je dat vergeten. Daar zijn ze ook niet op hunne kop gevallen.
 • ach, ´t kan tijdenlang goedgaan, dus als hij dat nou wil….
  dan moet ´ie even googlen met > chip epson cartridges < en dan vindt´ie onder meer deze alwetende link
  http://www.inksupply.com/chipreset.cfm
 • [quote:200ae168dd="Alicante"]Je kan zelfs je printer ermee naar de verdoemenis helpen, en "als" je nog waarborg hebt mag je dat vergeten. Daar zijn ze ook niet op hunne kop gevallen.[/quote:200ae168dd]
  Dacht het juist wel. Als je tegenwoordig een set cartridges koopt, krijg je de printer er bij. Of bijna voor niks. :P
  Dat geeft de gelegenheid om eens naar een merk te kijken dat niet zo moeilijk doet.
  Maar ik zou voorlopig lekker blijven vullen. Daar vragen ze toch om?
 • Canon printers hebben totaal geen problemen met refill.

  Dus problemen opzoeken..
 • [quote:e14abad0ae="JasperW"]Daar vragen ze toch om?[/quote:e14abad0ae]
  Het ligt er maar net aan watvoor een printer je koopt. Koop je een goedkope printer dan betaal je relatief veel voor de inkt. Want de fabriekant moet toch ergens wat op verdienen. (Wat meestal het geval is bij HP). Koop je een duurdere printer dan is de inkt relatief goedkoper omdat de fabriekant dan al op de printer heeft verdiend. (Zoals Canon) Een goedkopere printer is meestal ook een stuk minder degelijk.

  Bij Epson betaal je niet zoveel voor de printer maar meer voor de inkt dus in dat geval vragen ze er wel om. Bij de Blokker zijn de refill sets in de aanbieding dus voor de mensen die dat vaak doen… :wink:
 • ´t lijkt me handiger dat we nu eerst eens afwachten wat de ts nu gaat antwoorden…..
 • Kijk natuurlijk is het zo dat als we onderdelen van een apparaat kunnen vervangen door een goedkopere oplossing er altijd risico's aan kleven maar je bent een dief van je eigen portemonnaie als je dat niet doet of in ieder geval niet probeert. Gaat het fout dan zijn de gevolgen voor jezelf maar goed zo gaat het toch met alles, durf risico's te nemen maar bedenk wel wat je doet. Met sommige dingen is dat ook wel weer totaal anders want wie wil er nou niet een snelle Ferrari of een bolide als een Lamborghini. Of je nu een ouwe Fiat rijd of zo'n splinternieuwe bolide, ze brengen je allebei waar je wezen moet alleen heeft het hier meer te maken met statussymbool dan als luxe met nog een ander verschil dat die ouwe Fiat betaald is en die bolide 'meestal' nog van de bank is.
  Of je nu een cartridge koopt van 13 euri of een vervangend eentje van een euri of 2 die verder hetzelfde is maar alleen verschilt in merk, ik wil geen dief zijn van mn eigen centjes.
 • [quote:01d5390285]ze brengen je allebei waar je wezen moet alleen heeft het hier meer te maken met statussymbool dan als luxe met nog een ander verschil dat die ouwe Fiat betaald is en die bolide 'meestal' nog van de bank is.
  Of je nu een cartridge koopt van 13 euri of een vervangend eentje van een euri of 2 die verder hetzelfde is maar alleen verschilt in merk, ik wil geen dief zijn van mn eigen centjes.[/quote:01d5390285]
  Je reinste onzin !
  Goedkopere vervangingen, als ze al werken, blijken slechtere printkwaliteit te leveren. Dit is in alle testen bewezen.

  Een dure bolide en een oude fiat vergelijken met printers en cartridges ? Waar haal je het…de laatste onzin is nog niet verkocht hier.
 • ik probeer gewoon wat duidelijk te maken maar als iemand zoals jij het niet begrijpt kan ik niet helpen.
  En ik verplicht helemaal niemand iets om geen duurdere cartridges te kopen. Ik wil gewoon geen dief zijn van mn eigen centjes…klaar.
 • [quote:2c5eac87cf="Alicante"][quote:2c5eac87cf]ze brengen je allebei waar je wezen moet alleen heeft het hier meer te maken met statussymbool dan als luxe met nog een ander verschil dat die ouwe Fiat betaald is en die bolide 'meestal' nog van de bank is.
  Of je nu een cartridge koopt van 13 euri of een vervangend eentje van een euri of 2 die verder hetzelfde is maar alleen verschilt in merk, ik wil geen dief zijn van mn eigen centjes.[/quote:2c5eac87cf]
  Een dure bolide en een oude fiat vergelijken met printers en cartridges ? Waar haal je het…de laatste onzin is nog niet verkocht hier.[/quote:2c5eac87cf]

  Weinig fantasie alicante? Komop dat kan beter :P (ik weet zeker hoe je nu gaat reageren maar moet het toch even zeggen..)

  Wat dat betreft moet je dit misschien maar eens lezen:

  http://www.neilslade.com/Papers/inkjetstuff2.html

  (hee, zie ik daar nou Honda staan??)
 • Je kunt je eigen printcardridged vullen. Bij bijv. HP zul je de cartridge moeten resetten. Dit doe je d.m.v. van een bepaalde procedure, bepaalde contactpuntjes af te plakken erin te stoppen - testpagina afdrukken - er weer uit - weer bepaalde contactpuntjes afplakken - erin stoppen en cartridge schijn gereset te zijn.

  Het resultaat is verbluffend: Net zo'n goede kwaliteit als het origineel.

  Kortom, geen enkel probleem en gewoon doen dus.
 • [quote:f9bab03c10="Alicante"]…..Goedkopere vervangingen, als ze al werken, blijken slechtere printkwaliteit te leveren. Dit is in alle testen bewezen…..[/quote:f9bab03c10]

  En dat is dus absolute onzin. Er zijn meerdere keren tests geweest, óók in C!T, waarin de refills er uitstekend uitkwamen.
 • [quote:d1cae91e49="AswinW"]Je kunt je eigen printcardridged vullen. Bij bijv. HP zul je de cartridge moeten resetten. Dit doe je d.m.v. van een bepaalde procedure, bepaalde contactpuntjes af te plakken erin te stoppen - testpagina afdrukken - er weer uit - weer bepaalde contactpuntjes afplakken - erin stoppen en cartridge schijn gereset te zijn.
  [/quote:d1cae91e49]

  Wat je ook kunt doen: Bewaar eens de oude, lege cartridges, misschien heb je die nog wel. HP onthoudt de laatste drie. Stop die lege er na elkaar in, en je refill geeft weer gevuld aan!
 • of dit dan maar proberen:

  http://www.ssclg.com/epsone.shtml
 • [quote:56a5862fb5="Noesje1"][quote:56a5862fb5="AswinW"]Je kunt je eigen printcardridged vullen. Bij bijv. HP zul je de cartridge moeten resetten. Dit doe je d.m.v. van een bepaalde procedure, bepaalde contactpuntjes af te plakken erin te stoppen - testpagina afdrukken - er weer uit - weer bepaalde contactpuntjes afplakken - erin stoppen en cartridge schijn gereset te zijn.
  [/quote:56a5862fb5]

  Wat je ook kunt doen: Bewaar eens de oude, lege cartridges, misschien heb je die nog wel. HP onthoudt de laatste drie. Stop die lege er na elkaar in, en je refill geeft weer gevuld aan![/quote:56a5862fb5]

  Hoe bedoel je dit ? Lege d'rin, aanzetten, niks printen, er weer uithalen, andere lege d'rin, aanzetten, niks printen, er weer uithalen, weer de derde lege d'rin, niks printen wel aanzetten, er weer uithalen en het is geregeld ?
 • let wel, hij heeft het over hp waar dat zo werkt!
  Bij epson werkt dit niet!!
 • Da's toch mooi ? Ik heb HP :D

  Aanrader: een sticky topic over resetten printcardrigdes - diverse merken.
 • [quote:e8f71bf20c="AswinW"]
  Hoe bedoel je dit ? Lege d'rin, aanzetten, niks printen, er weer uithalen, andere lege d'rin, aanzetten, niks printen, er weer uithalen, weer de derde lege d'rin, niks printen wel aanzetten, er weer uithalen en het is geregeld ?[/quote:e8f71bf20c]

  Ja, inderdaad. Beetje bewerkelijk misschien, maar ik deed het altijd (heb nu een ander merk printer) tijdens het vullen van de cassettes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.