Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ik heb ISDN, Quattrovox II en ADSL en wil DRAADLOOS HELP ME!

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Mijn situatie:
  Ik heb een kpn aansluiting isdn met quattrovoxII waarvan ik twee nummers als (werk en prive) telefoon gebruik en 1 nummer als fax. Ik heb een KPN belplus 60 abonnement en een KPN ISDN abonnement. Verder heb ik een ADSL speedtouch modem en een KPN adsl lite abonnement. Bij Planet heb ik een ADSL Standard pakket. Ik heb 1 desktop computer.

  Ik wil: een tweede computer erbij, waarschijnlijk een laptop en daarmee, en met de bestaande desktop computer, en eventueel nog een derde computer wil ik draadloos kunnen gaan internetten. Verder kan ik met een telefoonlijn uit en wil ik graag een faxlijn behouden.

  Ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet aanpakken bij zowel KPN als Planet geven ze vage antwoorden. Moet ik mijn adsl modem veranderen? wat voor modem moet ik in de nieuwe computer(s) nemen? wat voor abonnementen heb ik (minstens) nodig???

  Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen want ik moet een en ander wegens een verbouwing vrij spoedig gaan veranderen en kopen.
  Vast veel dank voor de aandacht.
 • Je hebt een router, switch, en accesspoint nodig. Je zou kunnen denken aan een linksys wrt54gl, of een vergelijkbaar toestel. Deze sluit je dan rechtstreeks op het modem aan. De pc's komen aan de andere kant van het apparaat. Je hoeft aan de bestaande situatie voor het modem, dus niets te veranderen.
 • wat er nog bij moet: heeft die speedtouch een usb-aansluiting of een utp (netwerkkabel)-aansluiting?
  die moet nl wél op de router/switch kunnen worden aangesloten.
  dus als je iets gaat kopen en je bent niet zeker: even het modem mee naar de winkel.
 • Als het modem een usb aansluiting heeft, zou ik die niet gebruiken. Denk dat je dan beter een multi-pc-modem kunt nemen, dus een combi van modem/router/switch/accesspoint.
 • dat lijkt me ook, maar ik wilde het topic niet verwarren…
  dan moet ie echter in de winkel wél erbij zeggen dat het om isdn gaat!
 • Vast dank voor de reacties tot nu toe.

  Het modem heeft voor zover ik kan zien geen usb aansluiting.

  Maar is het niet handiger de hele zwik (quattrovox en adsl modem eruit te gooien en direct op mijn isdn aansluiting een draadloos modem aan te sluiten en via dat modem te gaan bellen en tevens computeren met 2 of 3 computers of denk ik er nu te gemakkelijk over?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.