Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Beschadigde externe harde schijf???

Anoniem
jolo
7 antwoorden
 • Ik heb een tijdje geleden een USB extrene harde schijf gekocht. Ik weet het merk niet maar zit in een aluminium behuizing en is redelijk compakt (iets groter dan een portefeuille). Er staat data en setups op geen os of software. Voordien werkte hij prima en heb hem ongeveer 10x gebruikt. Laats kopieerde ik bestanden en wou de harde schijf uittrekken toen het groene lichtje brande. Op het moment dat ik de schijf uittrek is er schrijfactiviteit. Ik heb hem terug ingestoken Windows XP geeft het deuntje dat er hardware is gevonden en geeft info over snellere USB poort zoals voorheen maar de schijf is niet terug te vinden in windows explorer noch disk management.

  Bij het insteken is er wel activiteit van de schijf.

  Enig idee hoe ik de schijf terug aan de praat krijg? Liefst wil ik de data behouden maar is niet noodzakelijk.

  Hopelijk weet iemand hier raad mee want ik ben ten einde raad.
 • Ook al is de schijf beschadigd, in schijf beheer moet hij staan. Test voor de zekerheid even op een andere computer.
  Als de schijf zich nergens meldt in "schijfbeheer" dan heb je dikke kans dat de schijf of de unit waar hij in zit kapot is. Ik denk zelf de unit.

  Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld de schijf in een andere unit te plaatsen, ga anders naar een pc winkel, die kunnen dat vaak wel.
 • Ergens op het internet had ik gelezen dat via de live cd van ubuntu de scijf misschien wel herkent kan worden. En ja hoor hij stond erbij maar formatteren kon ik niet tussen de opties kiezen.

  De schijf zelf reageerd wel als je hem insteekt ik kan het horen en voelen en het lampje wordt rood. Dus het zou me verwonderen dat de schijf kapot is. Wat bedoel je exact met de untit?

  In mijn disk management staat alleen de C schijf en de CD-drive. Verder niets.

  Ga het even op een andere computer testen. Op een andere computer is hetzelfde maar ik heb wat ondekt.

  Dit is de device manager waar de USB schijf zonder conflicten te vinden is: [img:2e97ea987e]http://img142.imageshack.us/img142/8907/devicemanagerqg8.jpg[/img:2e97ea987e]

  Dit is de diskmanager:
  [img:2e97ea987e]http://img142.imageshack.us/img142/5829/diskmanagementjv1.jpg[/img:2e97ea987e]
  C is mijn interne F een tweede interne
  Dan komt het 3 dvd drives terwijl er maar 2 zijn. Via windows explorer heb ik eject gedaan en eentje reageerde niet en dat is de G ik denk dat de schijf wordt aanzien als een dvd drive. Hoe het komt weet ik niet maar hoe los ik het op?
 • Die derde schijf is waarschijnlijk een virtuele DVD schijf. Daar staat je image op de harde schijf. Als je het stekkertje van de USB drive eruit trekt en er weer insteekt dan kan dat problemen geven. Voordat je usb lostrekt, eerst pictogram veilig hardware verwijderen uitvoeren, dan usb stekker eruit….. Of eerst pc uitschakelen en dan de usb stekker eruit halen. Er zijn veel externe USB drives waarbij de drive wel herkend wordt, maar de data niet te bereiken is. De oorzaak is vaak het printje tussen de USB aansluiting en de drive logic dat kapot is.
 • In het begin lukte dat hardware afkoppelen wel maar nadien bleef hij erop vastlopen. Dus dat sloeg ik over. Inderdaad beter mijn computer uitgezet maar was een beetje gehaast maar daar heb ik nu wel de problemen van.

  Dat printje waarover je het hebt is neem ik aan geintegreerd in de harde schijf en is de unit waarover stee het heeft? Is er ee mogelijkheid dat te herstellen en de drive logic te behouden? Zo ja enig idee van prijs?
 • Als je de externe drive nog geen jaar hebt, valt het onder de garantie.
  Het printje zit in de externe drive. Meestal los van de logic en indien geintegreerd in het totale bord in de HD drive, dan kan dit vervangen worden. De data op de harde schijf gaat niet verloren.

  Zorg er wel voor dat je zeker weet dat de data op de drive via verschillende pc's niet gelezen kan worden. Alleen de drive herkenning is geen zekerheid dat de drive in orde is.

  Ik denk dat je harde schijf heel is. In het ongunstigste geval is het interface kaartje in de USB drive defect.
 • Verwijder in hardwarebeheer eens alles, wat maar te maken heeft (qua drivers) met USB. Even goed opletten, want er zijn er soms vele ;-)

  Koppel eventuele USB apparatuur die je niet direct nodig hebt, zoal seen ptinter, scanner o.i.d. los. Ook de beruchte externe drive los koppelen.

  Start de PC opnieuw op en als het goed is zal er hardware gevonden worden en de daarvoor benodigde drivers worden geinstalleerd.

  Als alles uitgeinstalleerd is, restart je nogmaals de PC. Pas daarna koppel je de USB drive aan en nu moet er weer hardware gevonden worden waar drivers voor geinstalleerd gaan worden. Wacht tot de PC het teken geeft 'de hardware is geinstalleerd en kan gebruikt worden'

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.