Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-toetsenbord speelt voor muis

Anoniem
Chris Kruidenier
4 antwoorden
  • Ik heb een laptop (redelijk nieuw, medion) met WinXP Home SP2 . Ik heb er vrolijk een standaardje voor gekocht en mijn oude PS/2 toetsenbordje via een adaptertje in de USB poort geprikt (laptop heeft geen PS/2 poorten). Echter, zodra ik een toets indruk gaat de muisaanwijzer meteen helemaal naar links en dan langzaam naar boven. Het toetsenbord heeft dus een identiteitscrisis ofzo, want het speelt voor muis. Niet getreurd dacht ik, ik installeer het bijbehorende stuurprogramma dat ik toch nodig heb voor de functietoetsen, maar dit hielp niets. Ook opnieuw opstarten niet. Iemand een idee hoe dit op te lossen?
  • [quote:7cd093124b]…PS/2 toetsenbordje via een adaptertje in de USB poort geprikt…[/quote:7cd093124b]
    Ik denk, dat je probleem zit in dat adaptertje. Je hebt twee soorten, de groene en de paarse. De groene is voor de muis-PS2-poort, de paarse dus voor de toetsenbord-PS2-poort.
    Dus de groene inruilen voor de paarse!
  • Het adapterje is grijs. Er staat op de verpakking ook gewoon dat het mijn PS/2 stekkertjes ombouwd naar USB stekkertjes.
  • Ben er mee terug gegaan naar de winkel (toevallig koopzondag) en het probleem voorgelegd. Volgens de verkoper is de adapter inderdaad alleen geschikt voor aanwijsapparatuur, ook al staat dat niet op de verpakking vermeld. Ik heb nu een andere meegekregen en die werkt wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.