Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe ALDI pc

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Nee heb je, ja kan je krijgen.

  Alleen voor mobo ms6701 (MD5000) weet ik het zeker!
 • Gisteren weer een nieuwe aanbieding gekomen van de aldi. De Medion 8818 voor 799 euries. Kunnen jullie deze eens bekijken en je kommentaar geven, incl. het 17 of 19 inch beeldscherm? www.aldi.nl
 • extreem compleet als je het mij vraagt. over de beste processor weet ik niet helemaal, dat is volgens mij nl de nieuwe quad core, ook al geeft die niet heel veel meer prestatiewinst als het goed is.
 • Prachtding, zowel van binnen als van buiten 8)

  maar wat een 7650 is :-? ?

  nette prijs ook trouwens.
 • Het is de goedkoopste/lichtste core 2 duo, de E6300, en geen quadcore, maar gewoon dual. Videokaart wordt niet vermeld, maar is dacht ik ook een budgetmodel. Op een duits forum hebben ze het over "NVIDIA GeForce 7650 GS 256MB DDRII".
 • Meer info op de site van Medion:
  http://www.medion.de/md8818/nl/

  Wat mij betreft is het een mooi compleet multi-media systeem om op een HD TV aan te sluiten en is ook ok om een niet al te zwaar spelletje op te spelen (of wanneer je genoegen neemt met weinig detail in zware games).

  Voor de die-hard gamer is dit nix, die heeft liever een stukken zwaardere videokaart, die je er niet zomaar in zet aangezien je voeding en koeling dan ook moet afstemmen op die zwaardere videokaart.

  Verder: houd er rekening mee dat de servicedesk van Medion slecht bereikbaar is, dus je moet geduld hebben bij een defect.
 • Ik ben zelf niet heel echt kapot van Medion moet ik bekennen. Mijn vader heeft een jaar of 2 terug een Medion computer gekocht, en daar was echt alles op budget gemaakt. Zo op het eerste gezicht goede specs (net als deze trouwens) voor de gemiddelde gebruiker, maar hele slechte koeling (heeft een harde schijf gekost). Alles was zo op elkaar gebouwd dat de lucht er gewoon niet kon komen, zeker niet van dat zielige blazertje. Ook begon al snel het deksel op het luchtgat aan de zijkant te resoneren. Dit was het voorteken voor meer gebreken. Diverse knopjes braken achter elkaar af, bijvoorbeeld die van de monitor en de boxjes. Ook de muis (zo een met een balletje) vertoonde al snel slijtage. De wieltjes die de bewegingen van de bal oppikken waren echt binnen no-time op, evenals de bal zelf trouwens.

  Al met al ben ik dus niet super tevreden over die medion.

  [size=9:83aacd73b3]edit: spelfoutje weggewerkt[/size:83aacd73b3]
 • eigelijk is het met al die systemen hetzelfde liedje. de systemen zijn zo compleet dat er ten eerste geen ruimte meer is om uit te bouwen, en ten tweede al geen ruimte is voor een goede airflow. zo heb ik mijn mediamarkt pc'tje 3 jaar geleden ook gelijk in een andere kast meoten plompen nadat ik alleen maar een uitbreiding deed van 1 harde schijf.

  maar goed…de mensen die pc's bij de lidl en aldi kopen zijn denk ik ook niet de hobbyisten als ons, waarbij de pc 24/7 aanstaat, en ook echt werkt.
 • [quote:5a5282cbeb="Ger"]hele slechte koeling[/quote:5a5282cbeb]Klopt idd. bij de Medion/Microstar bakken van 2 jaar terug. Maar bij deze modellen heb je daar veel minder last van, omdat Medion overgestapt is op het BTX-ontwerp.
 • Heb ik met onze Medion helemaal geen last van. Is stil en stabiel. Begint alleen een beetje te brommen laatste tijd wanneer die koud start.
 • Inderdaad, van uitbowen was ook geen sprake. Misschien dat de koeling in de nieuwe ontwerpen verbeterd is, dat zou kunnen. Maar ik denk dat het toch nog steeds wel erg fragiel is allemaal. Een paar keer even scheef drukken en het is kaduuk. Maar goed, dat soort dingen is altijd een kwestie van keuzes maken. Ik betaal liever iets meer zodat ik A. zelf kan kiezen wat ik wil en B. degelijke kwaliteit heb.
 • ben ik het helemaal mee eens, maar de pc waar ik het over had is:

  1. niet door mij gekocht
  2. gekocht voordat ik een ruime hardwarekennis had.
 • Mijn Aldi Pc, de MD8000 (2,66G)met het bekende MS7601 v1.0 mobo (ook bekend als MD 5000 mobo) heeft in het begin wat problemen met de koeling gehad, een bios update en later een fan in de stevige kast verhielpen de kleine ongemakken.
  De dikke CPU stikker op de cpu koeler is ook vervangen door heel spaarzaam koelpasta, en nu is dit gewoon een heel fijne stille en koele PC.
  De deels ontoegankelijke bios kan gepasseerd worden door ipv Del de F11 te nemen, en am8888eg in te geven, er zijn dan een paar extra opties in de bios toegankelijk.( evt een extra letter aan de code toevoegen als het niet lukt, meestal is dat een h.
  Als men F11 drukt kan er om een code gevraagd worden of er gebeurt gewoon niets, evt zwart scherm of logo, geef toch gewoon de code in en enter en de nieuwe bios komt te voorschijn.
 • Hopenlijk werken deze extra bios opties ook bij de 8818?! Prima tip trouwens!!
 • Bij de MD8088 werkt deze code ook.

  En het zijn niet enkele opties die erbij komen, nee je krijgt een (over) kompleet BIOS terug ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.