Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printerinstellingen voor anderen in het netwerk

Anoniem
fabstar81
3 antwoorden
  • Ik heb mijn printer (HP Deskjet 3740) gedeeld voor anderen in het netwerk thuis. Dit is een simpel netwerkje met een routertje en een werkgroep waar iedereen aan hangt. Zelf heb ik de afdrukkwaliteit standaard staan op "Snel concept". Als anderen in het netwerk de opdracht geven om te printen is de kwaliteit "Normaal". Nu is dat voor simpele zwarte tekst niet zo'n probleem (behalve dan onnodig inktverbruik) maar als er logotjes of andere kleine tekeningetjes in zitten, dan vertraagd het ook nog eens. Hoe kan ik er voor zorgen dat voor hun de afdrukkwaliteit ook standaard op "Snel concept" komt te staan, zonder op hun computers de instellingen te wijzigen?
  • dat kan niet. wellicht alleen via een 2000/2003 server welke de instellingen doorvoert ongeacht de voorkeuren van de afhankelijke gebruiker.

    je zal op elke pc en voor elke gebruiker op die pc de geinstalleerde printer andere instellingen moeten geven. of, als je dat handiger vindt, de instellingen op je server (degene die lokaal op de printer is aangesloten) aanpassen, alle printers verwijderen op alle pc's en gewoon opnieuw dubbelklikken op de gedeeelde printer om weer te installeren.

    als het goed is nemen nu alle pc's de standaard instellingen over van jouw (print-)server.
  • Voordat ik de printer deelde had ik de instellingen [u:24174cb7a7]van de printer zelf[/u:24174cb7a7], dus niet mijn gebruikersinstellingen, al op snel concept staan. Dit is nu gewoon onderdeel van het schema "Algemeen standaard afdrukken". Dat zou dan overgenomen moeten worden zeg jij, maar dat gebeurt nu niet. Toch bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.