Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe hardeschijf snelheid?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo mensen.

  Ik zit op moment een beetje krap aan hardeschijf ruimte, op mijn desktop en ook op mijn laptop wel (160 Gb en 80 gb). Nu leek het mij wel handig om een externe hardeschijf te kopen die ik dan mooi afwisselend op bijden kan aansluiten. Maar ik vraag me af hoe snel zo'n externe hardeschijf is?
  Usb 2 heeft toch een doorvoer van 480 mb/s ofzo?
  En een gewone hd heeft toch een snelheid van 80~90 mb/s?
  Zou een externe hardeschijf dan dus net zo snel zijn als een gewone interne? Of in elk geval in de buurt komen?
  Alvast bedankt voor de hulp
 • Bij mijn weten haalt een exterene usb schijf ongeveer 30 MBps. Een eSATA is waarschijnlijk sneller, maar ook minder courant.
 • [quote:46472bcdfc="gerben"]Bij mijn weten haalt een exterene usb schijf ongeveer 30 MBps. Een eSATA is waarschijnlijk sneller, maar ook minder courant.[/quote:46472bcdfc]
  30 MBps is opzich snel zat voor de opslag van muziek enzo :)
  Maar is het ook mogelijk spelletjes op de externe schijf te installeren en daarvanaf te spelen? Of zijn ze daar echt te traag voor?
 • Seagate claimde twee jaar terug een maximale snelheid van 58 MB/sec. Dat is dus bijna de topsnelheid van USB 2.0.

  Met FireWire schijnen iets hogere snelheden haalbaar te zijn.

  En een interne schijf zou in ieder geval tot de 70 MB/sec moeten komen.

  Een externe harde schijf is dus wel snel genoeg voor games.
 • volgens mij kan dat prima, alleen je laadtijden zullen langer zijn. Het kan zijn dat ie ff 'hangt' op momenten waar die de checkpoints saved ofzo.
 • [quote:9937d6c8aa="davykager"]Seagate claimde twee jaar terug een maximale snelheid van 58 MB/sec. Dat is dus bijna de topsnelheid van USB 2.0. [/quote:9937d6c8aa] Dat zijn snelheden die ik niet heb kunnen bereiken via USB 2.0 of FireWire. De snelheden die ik haalde staan in deze discussie.
 • [quote:a8ade68ba2="jolo"][quote:a8ade68ba2="davykager"]Seagate claimde twee jaar terug een maximale snelheid van 58 MB/sec. Dat is dus bijna de topsnelheid van USB 2.0. [/quote:a8ade68ba2] Dat zijn snelheden die ik niet heb kunnen bereiken via USB 2.0 of FireWire. De snelheden die ik haalde staan in deze discussie.[/quote:a8ade68ba2]

  Het was ook een claim, hè. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.