Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke PC voor mijn gebruik?

Anoniem
Obi-wan-kenobi
5 antwoorden
 • Ik ben iemand die de pc (momenteel laptop) dagelijks veel gebruikt.
  De voornaamste zaken die ik doe:

  Word, excel,
  het ontwerpen met publisher.
  Foto's beheren en bewerken
  Websites maken met NetObjects Fusion (7.5)
  Internetten (veel) via een draadloze verbining
  e-mailen (uiteraard)

  GEEN spelletjes, TV kijken, films bewerken, muziek maken.

  Nu ben ik toe aan een nieuwe PC (geen laptop meer) en mijn oog viel op de PC van de ALDI MD 8818. Maar ik vraag mij af of die niet veel te veel toeters en bellen heeft voor het gebruik dat ik maak van de PC. Het zou zonde zijn om een groot deel van de mogelijkheden niet bte benutten.
  Maar als ik kijk naar andere mogelijkheden om een PC aan te schaffen, zie ik door de bomen het bos niet meer. Aan welke specificaties moet ie voldoen om die dingen te kunnen doen die ik wil. (als het kan een beetje snel).
  Kan iemand mij wat op weg helpen? Van software heb ik wel een beetje verstand, maar van de harde waren een stuk minder.
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=168019

  Zoals daar wordt gezegd: matige koeling, en als je iets wil vervangen(bv. harde schijf, niet ondenkbaar) kost dat erg veel moeite. Vaak hebben ze bij bijv. Azerty, Salland Automatisering of iComputers ook leuke aanbiedingen. Wellicht naar een Dell kijken?
 • Ik heb ook al naar Dell gekeken, maar het probleem is dat ik niet kan beoordelen of de componenten die ik kies geschikt voor de toepassingen zijn. M.a.w. waaraan moet een computer voldoen waarmee ik kan wat ik wens. (zoals in mijn eerste bericht beschreven)
 • Gezien de gebruiksdoelen "TV kijken" en "films bewerken" lijkt me die Medion juist een hele goede keuze. En tegenwoordig is het qua voeding en koeling een stuk verbeterd bij Medion, gezien het BTX-ontwerp.

  Voor snelle en goede service bij defecten hoef je ook niet naar Dell, want bij hen is dat ongeveer even belabberd als bij Medion. Maar bij Medion is de garantietermijn standaard wel 3 jaar en bij Dell maar 1 jaar.

  Dan lijkt me de keuze snel gemaakt.
 • Bedoeld is te zeggen GEEN spelletjes, GEEN TV kijken, GEEN films bewerken, GEEN muziek maken.
  Dat alles dus niet en vandaar dat ik ook twifel bij de ALDI PC.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.