Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harde schijf maakte raar geluid en stopte er mee

Anoniem
tinus89
3 antwoorden
 • hallo

  mijn harde schijf stopte er mee hij maakt eerst een raar geluid en de computer deed een beetje raar daarna starte ik de computer opnieuw op en hij zij dat die geen harde schrijf meer kon vinden :cry:

  heb hem er uitgehaald en in een andere computer gehangen maar daar wou die hem ook niet pakken (maakte ook weer raar geluid)

  nu is me vraag is er nog een manier om bij de data te komen?? en hoe doen die bedrijven het die je data van je harde schrijf terug halen (want schrijf is met geen mogelijk heid meer te bereiken)

  die bedrijven vragen ook al aardig wat geld om alleen al te kijken of het mischien mogelijk is om je data terug te halen is kan je die test mischien zelf doen om te kijken of er nog iets te redden valt

  alsvast bedankt
 • raar geluidje en ook op een ander puter niet meer te bereiken, vermoedens gaan rieken sterk naar een overleden schijf. Probeer hem op je eigen computer en ook op die andere te bereiken in je Bios, als ie m daar niet vind vrees ik dat het afgelopen is met m :(
 • Het is me al diverse keren gelukt om van een defecte harddisk nog data af te halen.

  Gebruik bijvoorbeeld een externe USB drive om e.e.a te proberen. Je staat er vaak versteld van, wat er nog te redden valt. Alleen als het defecte electronica is, kan je deze methode vergeten.

  (zelfs nog wel eens stevig staan schudden (als laatste redmiddel) om een schijf weer draaiend te krijgen en belangrijke data er af te halen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.