Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows "stopfout" & nog een probleem

Anoniem
Marfie
5 antwoorden
 • Ik had alleen firefox en itunes aan staan, en opeens herstartte mijn computer….Toen hij herstart was, stuurde ik het error rapport naar microsoft en dit kreeg ik geopend in firefox:


  De fout wordt veroorzaakt door een apparaatstuurprogramma

  Hartelijk dank dat u dit foutenrapport naar Microsoft hebt verzonden.

  Samenvatting foutenrapport

  Type fout : Windows-stopfout (er wordt een bericht weergegeven op een blauw scherm met informatie over de foutcode)
  Is er een oplossing beschikbaar? : Nee (zie Volgende stappen)
  Wat betekent deze fout? : Er heeft zich een fout voorgedaan in Windows die niet kan worden opgelost. U dient opnieuw op te starten
  Oorzaak : Onbekend apparaatstuurprogramma
  Computersymptomen : Er wordt een bericht weergegeven op een blauw scherm met informatie over de foutcode (bijvoorbeeld: 0x0000001E, KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED)
  Wat kunt u nog meer doen? : Belangrijk: Blijf doorgaan met het verzenden van foutenrapporten zodat analytici bij Microsoft deze kunnen bestuderen en kunnen proberen de problemen zo snel mogelijk op te lossen

  Informatie over deze fout

  U hebt dit bericht ontvangen omdat een apparaatstuurprogramma op uw computer heeft veroorzaakt dat het besturingssysteem van Windows ineens niet meer werkt. Dit fouttype wordt een "stopfout" genoemd. Als een stopfout zich voordoet, moet de computer opnieuw worden opgestart.

  Volgende stappen

  Wij hebben uw foutenrapport geanalyseerd en op dit moment kunnen we de exacte oorzaak van de fout niet vaststellen. Microsoft zet de analyse van dit foutenrapport echter voort om vast te stellen wat de specifieke oorzaak van de fout is. Als we de oorzaak kunnen vinden en corrigeren, en u nogmaals met hetzelfde probleem te maken krijgt, ontvangt u een bijgewerkte respons met instructies voor het oplossen van het probleem.


  Iemand enig idee?


  Wat ik eigenlijk ook heb gehad (ja het is echt tijd voor ene nieuwe computer), is dat toen ik mijn computer opstartte hij opeens uitviel. Toen ik hem weer opstartte begin hij te tuuten en krijg ik de melding "The computer was previously shut down due to overheating". Hoe kan dit nu als ik de computer pas aanzette?

  Mijn computer:
  CPU Type Intel Pentium 4A, 2000 MHz (5 x 400)
  Moederbordnaam Intel Ashland D845GLAD (4 PCI, 2 DIMM, Audio, Video)
  Moederbord Chipset Intel Brookdale-G i845GL
  Besturingssysteem Microsoft Windows XP Professional
  Systeemgeheugen 509 MB (PC2100 DDR SDRAM)
  Video kaart Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB)
  3D-Versneller Intel Extreme Graphics


  Alvast bedankt!
 • Misschien is het tijd, om eens in de PC kast te duiken, deze te ontdoen van stof, alle connectors eens aan te drukken EN te kijken of bij een start alle ventilatoren draaien!
 • Hmmm ok, heb ik ook eens aan gedacht. Ik moet mijn pc vaak ontstoffen aangezien wij veel stof in ons huis hebben, en het is ondertussen al een tijdje geleden.
  Ik zal straks posten ofdat alle ventilatoren draaien bij het opstarten.
  Bedankt!
 • Ok ik heb mijn computer gestofzuigd, alle connectors gecheckt en gekeken of de ventilatie draaide bij het opstartte, wat idd zo was. (zijn er meerdere ventilators? ik vind maar 1 grote)
  Eerst was het geen probleem, maar toen ik het nu net probeerde was er weer: The computer was previously shut down due to a thermal event (overheating)

  :-? Enige ideeën?
 • Ventilator van de voeding boven achterin de kast en een kleintje op de CPU en misschien nog één op de chipset en de videokaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.