Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows herkent SATA HD niet

Anoniem
Rumaro
9 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb vandaag een Sata HD gekocht (Seagate Barracuda 7200.10, 250 GB, 7200 rpm, 8 MB, Serial ATA300). Ik heb al 2 andere HD's erin zitten, dus dit is een schijf voor erbij, op een andere HD staat windows geinstalleerd ed.
  Als ik mijn computer opstart gaat dit allemaal goed, alleen als ik eenmaal in windows zit geeft ie de nieuwe HD niet weer. Alle kabeltjes zitten goed aangesloten, want hij is wel gewoon warm etc.
  Ik heb geen idee wat ik nou moet doen.
  HD is direct aangesloten op moederboard.
 • [quote:61616c52d2="Tomix"]Als ik mijn computer opstart gaat dit allemaal goed, alleen als ik eenmaal in windows zit geeft ie de nieuwe HD niet weer. [/quote:61616c52d2] Maar wordt die nieuwe Sata hardeschijf wel herkend door het BIOS? En wordt deze getoond in Appaatbeheer bij Schijfstations? En bij Computerbeheer Schijfbeheer? Heeft die nieuwe HD al (een) partitie(s) die zijn geformatteerd?
 • Wordt niet getoond bij apparaatbeheer, ook niet bij schijfbeheer.
  Hoe moet ik zien of bios hem herkend? (snap wel dat ik dan in bios moet zitten, maar waar precies?)
 • [quote:74888db08e="Tomix"]Hoe moet ik zien of bios hem herkend? [/quote:74888db08e] Hoe je het BIOS Entert en hoe je nieuwe Sata hardeschijf in het BIOS Enabled kan worden, staat doorgaans in de bijbehorende Manual van je moederbord. Ook is deze info te vinden op de site van de moederbord fabrikant. Om welk merk/type moederbord gaat het? Of om welk merk/type pc gaat het?
 • Moederbord: MSI Via K8T800 Pro
 • Het enige wat ik in bios kan vinden over sata zijn 2 dingen bij 'integrated peripherals: On chip SATA-IDE controller en On board pci controller P20579 S.ATA controller.
  Ze staan beide op disabled. Moet ik hier iets aan veranderen, of moet ik iets anders wijzigen in bios?
 • Er zitten dus twee SATA-controllers op dat board. Eén in de chipset en één aangesloten via PCI.

  Eerst uitzoeken op welke poort je die schijf nou precies hebt aangesloten (zie de handleiding) en dan die controller op "Enabled" zetten in het BIOS.

  Gr,
  Jim
 • Als je pc opstart krijg je allerlei gegevens op je scherm.
  Kijk eens of hij daar ook bij genoemd wordt ?
 • Nee daar wordt ie niet genoemd. Maar ik ga hem terugsturen, ruil hem gewoon om voor een IDE schijf. Allemaal bedankt voor jullie suggesties!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.