Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

crash domeincontroller

Anoniem
WatchDog
2 antwoorden
 • Beste collega's

  Twee weken geleden crashte mijn domeincontroller. De server bevat een SCSI harde schijf van IBM die dienst doet als systeemschijf (met OS e.d.) en een ATA schijf die fungeert als dataschijf (met bestanden van gebruikers).
  De DC starte niet meer op, omdat de SCSI HD kapot was. Omdat SCSI HD bij mijn leverancier niet meer courant verkrijgbaar zijn, kreeg ik van hem als tijdelijke oplossing een tweedehandsmodel uit een afgedankt toestel.
  Gisteren crashte de DC opnieuw. Opnieuw de SCSI. Wat zou daar mogelijk de oorzaak van kunnen zijn?
  Laten we een stroomstoring even buiten beschouwing laten. Versleten SCSI-kabel? Heeft iemand nog andere ideeën?

  Mvg

  WD
 • Ik kan weinig oorzaken bedenken die een HDD fysiek mollen, het enige wat ik ooit in een soortgelijke situatie heb meegemaakt, was een UPS die plat tegen de server aanstond. Op het pand waren geregeld stroom-uitvallen en door de omschakeling van de UPS ontstond er een magnetisch veld die de HDD molde. Er waren daar een paar keer HDD's gesneuveld en altijd korte tijd nadat er een stroomstoring was geweest. UPS verplaatst en probleem was over. Dat de UPS door het magnetische veld de boosdoener zou zijn, is puur een eigen beredenatie en ik heb er nooit een bevestiging op gekregen, ik kan dus niet met zekerheid zeggen dat het de oorzaak was, maar staat je UPS zeer dicht bij de server, zou ik hem toch zeker verplaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.