Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met tv kaart

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gister een tvkaart van de aldi gehaalt. Gelijk erin gezet en geprobeerd. Ik heb 3 pci sloten, waar van de middelste al bezet was door de geluidskaart. Het leek me het meest handig om de tv kaart in het onderste slot te doen, dit ivm de warmte van mijn passieve videokaart die daarboven zit. Ik deed hem dus in de onderste, maar toen werd ie niet herkend. Toen ik hem in het bovenste pci slot onder de videokaart zette, werd ie wel herkend en werkte die gewoon goed. Toch heb ik hier niet zo'n heel goed gevoel bij, want gisteravond toen ik mijn pc uitzette, bleek m'n tv kaart aardig warm aan te voelen door m'n videokaart. (ik had niet eens gegamed).

  Wat kan ik volgens jullie het beste doen: zo laten zitten of op 1 of andere manier proberen om de tv kaart in het onderste pci slot te laten werken. De geluidskaart kan ik niet meer verplaatsen, daarvan krijg ik het schroefje dr niet meer uit, op geen enkele manier. Is opzich geen probleem, maar de geluidskaart wisselen met de tv kaart is dus geen optie.

  Alvast bedankt,
  Jurjen
 • Niemand een idee? :cry:
 • Oke niemand heeft een idee,
  Ik ga er vanuit dat het onderste pci slot kapot is, en dat m'n tvkaart dus op het bovenste pci slot moet blijven zitten. Ik ben toch bang dat m'n tv kaart en videokaart hierdoor te warm worden, al gaat het nu al 5 dagen goed.

  Is het dan een oplossing om een casefan er op te richten? Ik heb hier geen verstand van, hoe dit aan te sluiten en te plaatsen in de kast. Kan iemand dit voor me uitleggen?

  Alvast bedankt! :)
 • [quote:22a2db03e6="jur!"]Ik deed hem dus in de onderste, maar toen werd ie niet herkend. (..) Ik ga er vanuit dat het onderste pci slot kapot is, en dat m'n tvkaart dus op het bovenste pci slot moet blijven zitten.[/quote:22a2db03e6] Ben je daar zeker van? Wat bedoel je met niet herkend? Werd de tv-kaart dan niet tijdens het opstarten getoond door de PCI device listing. Die zal dan net als de geluidskaart moeten worden getoond als een Multimedia Device. Waarbij dan de correcte Vendor Id en Device Id moet worden getoond. Je zou ook je PCI kaarten laten checken door PCI sniffer.

  [quote:22a2db03e6="jur!"]Is het dan een oplossing om een casefan er op te richten? [/quote:22a2db03e6] Heb je in jouw behuizing dan de mogelijkheid om deze te richten? Ik denk dat je het slot dat direct naast de AGP videokaart zit, beter leeg kan laten. Om welk merk/type videokaart gaat het? Hoe warm wordt de videokaart?
 • Allereerst bedankt voor je antwoord. Ik heb de tv kaart weer in het andere slot gezet, en heb daarna het programma gedraaid. (dat pci sniffer). Die herkende hem netjes, en toen heb ik door laten starten.

  Toen ik het tv programma opende, moest ik opnieuw de zenders laten zoeken. Hier gaat er iets mis, hij vindt maar 2 zenders, terwijl hij normaal alle zenders scherp vind, nu waren het 2 vage.

  Kan dit door een half kapot/geactiveerd pci slot komen, of is de tv kaart nu gewoon kapot? De composite aansluiting werkt wel gewoon, hij geeft dan ook goed beeld. (getest met xbox).
  [quote:bcffa608f6]
  Heb je in jouw behuizing dan de mogelijkheid om deze te richten? Ik denk dat je het slot dat direct naast de AGP videokaart zit, beter leeg kan laten. Om welk merk/type videokaart gaat het? Hoe warm wordt de videokaart?[/quote:bcffa608f6]
  Voorzover ik het kan zien heb ik dat niet in me kast zitten, Het is een nogal kleine kast, niet eens een rek voor hdd's, hdd zit op z'n kant in een soort beugel zeg maar. Videokaart wordt niet overdreven warm, kan m nog gewoon aanraken, maar heb ook nog niet gegamed vandaag. Videokaart is een Radeon 9000pro met passieve koeling.

  Edit: Heb hem nu weer terug gezet, en alles werkt weer. Zou het eraan kunnen liggen dat er nog zo'n bruin klein slot zit onder het onderste pci slot? Volgens mij zat daar eerst zo'n inbelmodem in, maar die is nu weg. Everest zegt: 3 x pci, 1 x cnr. Is dat bruine dan een cnr slot en zou het kunnen dat daardoor m'n tvkaart niet heel goed functioneert?
 • [quote:6451f79bab="jur!"] Toen ik het tv programma opende, moest ik opnieuw de zenders laten zoeken. Hier gaat er iets mis, hij vindt maar 2 zenders, terwijl hij normaal alle zenders scherp vind, nu waren het 2 vage. [/quote:6451f79bab] Met welke applicatie? Staat deze nog juist geconfigureerd? Zodat deze langzaam naar zenders zoekt? Kun je deze eventueel handmatig instellen? Dus via de kanalen of frequenties van de kabelmaatschappij.
  [quote:6451f79bab="jur!"] Kan dit door een half kapot/geactiveerd pci slot komen, of is de tv kaart nu gewoon kapot? [/quote:6451f79bab] Zelf ga ik er vanuit dat een PCI slot werkt, of niet werkt. Check of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
  En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat. Post eventuele probleem apparatuur en de IRQ's. Of het aan de tv kaart ligt, zou je alleen achter kunnen komen door deze in een andere pc te testen.
  [quote:6451f79bab="jur!"]Videokaart is een Radeon 9000pro met passieve koeling.[/quote:6451f79bab] Dus een lichte game-videokaart. Dat verklaart dan eventuele problemen, als je het slot naast deze videokaart niet leeg laat. (Ik heb zelf in een oude Pentium2 een Radeon 9000 maar dan met actieve koeling.)
  [quote:6451f79bab="jur!"] Is dat bruine dan een cnr slot en zou het kunnen dat daardoor m'n tvkaart niet heel goed functioneert?[/quote:6451f79bab] Ziet dat cnr slot eruit als op deze afbeelding? Ik denk niet dat het met dat tv-kaart probleem te maken heeft. Dat cnr slot is dus wel leeg.
 • [quote:09b20810bd="jolo"]Met welke applicatie? Staat deze nog juist geconfigureerd? Zodat deze langzaam naar zenders zoekt? Kun je deze eventueel handmatig instellen? Dus via de kanalen of frequenties van de kabelmaatschappij.
  [/quote:09b20810bd]Dit deed ik met de applicatie die ik bij de tvkaart gekregen heb. Heet Xpert tvr. Het vreemde is, het werkt nu weer goed, nu de tvkaart weer in het pci slot onder de videokaart zit. Ik liet in alle 2 de pci sloten automatisch zoeken, dus dat zal geen verschil maken, ik heb nog niet handmatig gezocht, maar zal dat veel verschil maken?
  [quote:09b20810bd]Zelf ga ik er vanuit dat een PCI slot werkt, of niet werkt. Check of er info staat bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur?
  En controleer ook of bij Start > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Bij Hardwarebronnen > IRQ wel bij alle IRQ's OK staat. Post eventuele probleem apparatuur en de IRQ's. Of het aan de tv kaart ligt, zou je alleen achter kunnen komen door deze in een andere pc te testen.
  [/quote:09b20810bd]Hier op dit moment geen problemen, ik test morgen of tie dat wel heeft als tie weer in het andere slot zit. Zijn IRQ´s verbonden aan PCI sloten en dergelijken of aan apparaten. Ofwel, maakt het uit voor een apparaat in welk PCI slot hij zit voor welk IRQ die krijgt? Aan de tvkaart ligt het volgens mij niet, want hij werkt wel in mijn pc, maar niet in het door mij gewenste pci slot.
  [quote:09b20810bd="jolo"]Dus een lichte game-videokaart. Dat verklaart dan eventuele problemen, als je het slot naast deze videokaart niet leeg laat. (Ik heb zelf in een oude Pentium2 een Radeon 9000 maar dan met actieve koeling.)[/quote:09b20810bd] tja, hij voldoet nog, ik game niet zoveel. Maar wat gebeurt er als tie te warm wordt, doordat hij z'n warmte niet goed kwijt kan, valt m'n pc dan uit of brand ie dan door?
  [quote:09b20810bd="jolo"]Ziet dat cnr slot eruit als op deze afbeelding? Ik denk niet dat het met dat tv-kaart probleem te maken heeft. Dat cnr slot is dus wel leeg.[/quote:09b20810bd] Ja, ziet er zo uit. Het slot is leeg, maar er heeft in het verleden een modem in gezeten. Enige reden die ik kan bedenken is dat er ergens in het bios dat CNR slot is geactiveerd ipv het PCI slot. Dit lijkt me aan de andere kant weer niet echt logisch, want hij wordt wel herkend, hij vindt alleen niet alle kanalen. In heb bios heb ik er niet echt iets over kunnen vinden.
 • [quote:cbab22fc70="jur!"]Zijn IRQ´s verbonden aan PCI sloten en dergelijken of aan apparaten. Ofwel, maakt het uit voor een apparaat in welk PCI slot hij zit voor welk IRQ die krijgt?[/quote:cbab22fc70] Doorgaans krijgt een PCI kaart een andere IRQ toegewezen, wanneer deze in een ander PCI slot wordt geplaatst. Welk PCI apparaat er in dat PCI slot zit, zou niet moeten uitmaken voor de gebruikte IRQ. Alhoewel zelf had ik onlangs een probleem waarbij een andere Firewire/USB2.0 combokaart in het zelfde PCI slot wel voor een andere IRQ verdeling zorgde. Maar dat ging dus om een PCI kaart die 3 IRQ's gebruikt.

  Maar als er volgens Systeeminfo > Onderdelen > Probleemapparatuur er geen problemen zijn, wanneer die tv-kaart in dat onderste slot zit, zou het niet aan de IRQ verdeling moeten liggen. Dat twee apparaten dezelfde IRQ gebruiken, hoeft geen problemen te veroorzaken. Dat hangt dan af van de drivers.
  [quote:cbab22fc70="jur!"]tja, hij voldoet nog, ik game niet zoveel. Maar wat gebeurt er als tie te warm wordt, doordat hij z'n warmte niet goed kwijt kan, valt m'n pc dan uit of brand ie dan door? [/quote:cbab22fc70] Er zouden dan artifacts in het beeld kunnen onstaan. Een outtake casefan is wel aan te bevelen voor passieve gekoelde videokaarten. Check voor alle zekerheid de moederbord temperatuur. Om wat voor een merk/type behuizing gaat het?
 • [quote:dfccabb860] Er zouden dan artifacts in het beeld kunnen onstaan. Een outtake casefan is wel aan te bevelen voor passieve gekoelde videokaarten. Check voor alle zekerheid de moederbord temperatuur. Om wat voor een merk/type behuizing gaat het?[/quote:dfccabb860]
  Ik ben bang dat ik nergens in mijn behuizing een casefan kan plaatsen. Ik heb een packardbell behuizing, volgens mij micro atx. Iig weer bedankt voor je antwoord.
 • Na bijna 2 maanden nog steeds geen oplossing voor dit probleem. :( Ik heb de tvkaart nu weer even teruggezet, ivm met het probleem van m'n videokaart (http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=171063) Maar ik heb dus nog steeds het zelfde probleem.

  Iemand na die 2 maanden hier nog een oplossing voor? Ik blijf het een raar probleem vinden. Ik ben benieuwd of m'n geluidskaart wel op dat slot zou werken, maar ik kan dit niet uitproberen omdat ik m'n geluidskaart niet meer losgeschroefd krijg. :-? Schroefje lijkt wel dol gedraaid te zijn. Maarja, als iemand een mogelijke oplossing weet, heel graag! :)
 • [quote:477fc7a710="jur!"] Ik heb de tvkaart nu weer even teruggezet, ivm met het probleem van m'n videokaart. Maar ik heb dus nog steeds het zelfde probleem. [/quote:477fc7a710] Bedoel je dat probleem
  [quote:477fc7a710="jur!"] Hier gaat er iets mis, hij vindt maar 2 zenders, terwijl hij normaal alle zenders scherp vind, nu waren het 2 vage. [/quote:477fc7a710]
  [quote:477fc7a710="jur!"] Ik ben benieuwd of m'n geluidskaart wel op dat slot zou werken, maar ik kan dit niet uitproberen omdat ik m'n geluidskaart niet meer losgeschroefd krijg.[/quote:477fc7a710] En die heb je er nog niet uit kunnen boren? Of dat PCI slot waarin de tv kaart niet werkt, een andere PCI kaart in geprobeerd.
 • Hoe zit het met je BIOS? Daar kun je meestal kiezen:
  plug&play BIOS yes/no oid.
  Bij yes regelt Windows de zaken en bij no kent de BIOS zelf de irq's toe.
  Dat kan wat uitmaken.

  Verder zou je nog eens (tijdelijk) de geluidkaart kunnen uitzetten in apparaatbeheer en daarna de TV kaart nog eens in het onderste slot proberen. Dat zou een andere irq kunnen opleveren.

  En wat Jolo vroeg, doet een andere PCI kaart het wel in het onderste slot?
 • [quote:712e7a9a52="jolo"] Bedoel je dat probleem
  [/quote:712e7a9a52] Ja.
  [quote:712e7a9a52="jolo"]En die heb je er nog niet uit kunnen boren? Of dat PCI slot waarin de tv kaart niet werkt, een andere PCI kaart in geprobeerd.
  [/quote:712e7a9a52] Ik kan wel proberen te boren, maar daar ben ik niet heel handig mee, ga wel wat proberen in de vakantie. Andere PCI kaart ook nog niet geprobeerd, doe ik ook even in de vakantie. (volgende week)

  [quote:712e7a9a52="a.tip"] Hoe zit het met je BIOS? Daar kun je meestal kiezen:
  plug&play BIOS yes/no oid.
  Bij yes regelt Windows de zaken en bij no kent de BIOS zelf de irq's toe.
  Dat kan wat uitmaken. [/quote:712e7a9a52] Zal ik ook in de vakantie ff naar kijken, hoewel ik geen problemen heb gezien bij de irq's. De tvkaart had een irq die geen ander apparaat had.

  Ik heb nu iig weer iets te proberen in de vakantie, bedankt allebei!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.