Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardeschijf gecrasht

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Mijn harddisk is gecrasht en ik ben ook mijn backup kwijt, naar computershop gebracht om te kijken of er nog wat aan te doen is, maar ze zeggen dat de hardeschijf niet meer gevonden kan worden door de RAID controller. mijn vraag is nu weet iemand een manier om de gegevens van de harde schijf op 1 of andere manier te backuppen en zo op een nieuwe harddisk te plaatsen?

  het gaat hier om een Maxtor diamondmax plus d740X 80GB 7200rpm.

  Ook had ik een vraag of iemand een suggestie heeft voor een nieuwe harddisk?

  En ik wilde voortaan mijn backups om een externe harddisk gaan zetten heeft iemand hier een suggestie voor?

  Ik hoor het wel

  Bvd,

  Remco….
 • [quote:e474b9b7e9="OJo"]maar ze zeggen dat de hardeschijf niet meer gevonden kan worden door de RAID controller. mijn vraag is nu weet iemand een manier om de gegevens van de harde schijf op 1 of andere manier te backuppen en zo op een nieuwe harddisk te plaatsen?[/quote:e474b9b7e9] Dan zal deze toch eerst door een pc moeten worden gedetecteerd. Als het BIOS van een pc 'm ziet zou je kunnen proberen de data te redden met data rescue software. Een aantal van deze data rescue applicaties worden genoemd in deze discussie.

  [quote:e474b9b7e9="OJo"]Ook had ik een vraag of iemand een suggestie heeft voor een nieuwe harddisk? [/quote:e474b9b7e9] Check deze discussie.
  [quote:e474b9b7e9="OJo"]En ik wilde voortaan mijn backups om een externe harddisk gaan zetten heeft iemand hier een suggestie voor? [/quote:e474b9b7e9] Daarvoor check je deze discussie.
 • De harddisk wordt ook niet meer door de bios herkend…. en bij het starten van de pc hoor je een tikkend geluid….
 • [quote:18ddd1edb2="OJo"]De harddisk wordt ook niet meer door de bios herkend….[/quote:18ddd1edb2] Ook niet met een andere 80 aderige datakabel? Draait deze hardeschijf nog wel? Heb je 'm op een andere molex geprobeerd. Of in een andere pc?

  [quote:18ddd1edb2="OJo"]en bij het starten van de pc hoor je een tikkend geluid….[/quote:18ddd1edb2] Als dat van de hardeschijf komt, is het wellicht te laat om alle data te redden.
 • De hardeschijf draait naar mijn weten niet meer, is het dan helemaal niet meer mogelijk om date om te zette naar een nieuwe harddisk….
 • Even een minuutje stilte: R.I.P. :(
 • Dat de harddisk niet meer te redden is weet ik, maar het moet toch mogelijk zijn een deel van de data veilig te stellen
 • niet meer mogelijk, hij is dood.
 • Een schijf die niet draait is erg ziek maar nog niet dood. Er zijn bedrijven die de schijven nog kunnen redden in speciale stofvrije ruimtes enzo. Maar dan praten we wel over 1000 euro per uur.

  Ik neem aan dat de data niet zoveel waard is.
  In mijn carriere als pc-beunhaas heb ik 1 keer een schijf laten maken want daar stond een boekhouding op van een paar ton.
 • ok ik bedoel het dan ook voor de huis tuin en keuken gebruiker die er een paar vieze plaatjes op heeft staan lijkt me dat een wel erg kostbare zaak…voor dat geld kun je wel 15 hdd's kopen.
 • En we zullen het blijven herhalen…..Alles kwijt ? Eigen domme schuld !!
  Je moet maar backup van je data maken…..
 • En is een raid 0 configuratie ook goed voor back-up? Je hebt dan toch ook alle data dubbel?
 • [quote:dc6edc6944]En is een raid 0 configuratie ook goed voor back-up? Je hebt dan toch ook alle data dubbel?[/quote:dc6edc6944]
  Neen, niet waar. Uw RAId moet als "mirror" staan.
 • En ook een mirrorset moet gebackupped worden.
  Bij een RAID1 (mirror) ben je alleen beschermd tegen een hardwarefout.

  Als je een file per ongeluk delete of overschrijft dan ben je aangewezen op je backup.
 • Beste mensen,

  Ik had nog even een vraagje over de schijf, ik heb begrepen als ik een identieke schijf kan vinden en hiervan de printplaat overzet dan kan ik weer beschikken over mijn data. Dit kan dus ook in het geval dat de schijf een tikkent geluid maakt en niet meer draait?

  Mvg,

  Remco
 • Dat helpt alleen als uitsluitend de electronica defect is. Een fysiek beschadigde platter of kop wordt daar vanzelfsprekend niet mee hersteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.