Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop laadt niet op

Anoniem
olganl
13 antwoorden
 • Goededag,

  Ik heb gister van iemand een laptop overgekocht, hij werkte prima, batterij was opgeladen. Maar nu is de batterij op en hij wil maar niet opladen…
  Dus ik moet steeds via de adaptop werken nu, bij de energie meter staat wel dat de batterij is aangesloten, maar hij laadt verder niet op. Ik heb al geprobeerd de batterij er eerst uit te halen en hem op te starten met alleen de adaptor en vervolgens uitzetten en de batterij er weer in doen maar dat heeft ook niet gewerkt, ik heb hem bij de energie meter wel even een momentje zien opladen maar na 30 seconden ofzo was die daar mee gestopt.. helppp :(

  PS; specs; IBM R32 notebook P4 1.7 GHZ 256MB
 • Was dat probleem al aanwezig bij de vorige eigenaar?
 • Nee, bij hem was er geen probleem.
  Ook als de laptop uitstaat laadt ie niet op, maat het batterij lampje staat wel aan.
 • Heb je dat gecontroleerd? Als verkoper kan ik ook wel zeggen dat ie dat voorheen nog deed…
 • Nja, de batterij was bijna vol toen hij hem liet zien aan mij
 • Als batterij niet oplaadt en de indicator op je laptop rood blijft branden gaan de vermoedens sterk rieken naar een kapotte batterij. Als deze nooit uit de laptop gehaald wordt zal de levensduur sterk ingekort worden…laden-ontladen, de cellen slijten hierdoor veel sneller. (informeer hier naar bij de vorige eigenaar, vraag ook meteen hoe oud de laptop is). De voeding (netstroom) is immers goed want je laptop functioneert verder goed.
 • De eigenaar had de laptop al 2 jaar, hij gebruikte hem na zijn zeggen niet zovaak, en de laptop was eigenlijk maar een beetje aan het verstoffen op de zolder. Ik kan hem atm niet te pakken krijgen, maar ik denk dat hij de batterij dus niet vaak liet leeglopen enz en hem eigenlijk altijd aan de apadtop had liggen. De batterij deed het opzich wel, heb er een uur mee gewerkt in de trein na aanschaf, maar hij laadt dus niet meet op.
 • Neem maar gerust van mij aan dat de batterij dan gewoon kapot is. :(
 • Alvorens je besluit om een nieuwe batterij te kopen doe het volgende:
  Batterij helemaal ontladen: computer starten en op de del of f2 drukken zodat ie in de Bios komt. Laten staan totdat de computer uitgaat. Dan weet je zeker dat de batterij helemaal is ontladen. Dan opladen.
  Hoe gaat het dan? Werkt het dan nog niet: batterij defect.
  Levensduur is heel erg verschillend van een batterij. Er zijn er die na 3 maanden al de hoek om zijn, anderen gaan vele jaren mee.
  Er wordt vaak advies gegeven: laadt batterij en haal die eruit als je die niet nodig hebt. Eens per maand ontladen en weer opladen. Men zegt dat dat de leverduur aanmerkelijk verlengd.

  Hier kun je een nieuwe batterij kopen (garantie 1 jaar)
  http://www.replacedirect.com/nl

  perloc
 • Het heeft niet mogen baten, de batterij is nu helemaal leeg, en laadt nog steeds niet op :( De eigenaar beweerd dat hij er nooit problemen mee had. Het rare is gewoon.. dat de laptop het in de trein dik een uur volhield, met halve batterij… dus dan zou die toch goed zijn geweest… hij levert wel stroom, maar neemt het niet op 0_o ..weird.. ??
 • Dat is inderdaad vreemd.
  Je computer werkt dus goed op de adapater, met of zonder aangesloten batterij? Opladen kan (veel) meer dan een uur in beslag nemen, zeker als ook de computer tegelijk aanstaat.

  Je zou ook even kunnen kijken bij energiebeheer in apparaten beheer (Control Panel).
  Ik heb hier geen oplossing voor.
  Iemand anders?

  perloc
 • De laptop werkt ook goed als alleen de adapter er inzit en de batterij er uit is.. was even bij een computerzaak geweest, en die zeiden dat het miss iets in het stroom circuit was
 • "die zeiden dat het miss iets in het stroom circuit was"
  Dat kan zowel in de computer als in de batterij zitten. Meestal (of altijd) zit er in de batterij een klein circuitje dat informatie over de ladingstoestand en/of temperatuur aan de computer doorgeeft. Als dat stuk is kunnen de problemen daardoor ontstaan.
  Het beste zou zijn de zaak eens te testen met een andere batterij als je daar aan kunt komen (misschien de computerzaak?).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.