Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf

Anoniem
vandoere
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb gezocht.. maar nergens eerder iets over mijn vraag kunnen vinden.

  Ik heb pas een laptop gekocht. Ik had op mijn desktop erg veel muziek staan. Ik wil al deze muziek en al mijn cd's (zijn er veel) op de laptop kunnen afspelen. Nu weet ik niet wat het verstandigste is, ben namelijk aan het twijfelen tussen twee opties:

  Alle muziek van desktop en cd's op de harde schijf van de laptop zetten.
  Deze is 120 gb (verwacht dat muziek ongeveer 40 gb in beslag neemt)

  óf

  Een externe harde schijf kopen en hier alle muziek bestanden opzetten.

  Weet iemand of een externe HD voordelen heeft t.o.v. alles op de laptop te zetten? Qua snelheid vermindering van de laptop o.i.d.

  Alvast reuze bedankt!!

  M.v.g. Roy
 • Je laptop wordt niet langzamer, als je er 40GB aan muziek op zet. Een externe schijf is meestal trager dan een interne, maar bij afspelen van muziek zal je daar ook niks van merken. Een externe schijf is overigens wel handig voor backups en zo. Maar puur voor je mp3's hoef je geen externe schijf te nemen.
 • Gerben,

  Dus in principe is een externe harde alleen nodig voor back-ups en als er op de interne schijf ruimte te kort zou zijn begrijp ik!?

  Ik dacht serieus dat de laptop "daar minder snel" van zou worden.

  Weet iemand dan toevallig ook nog een snelle/ handige manier om audio-bestanden van de desktop naar de laptop over te zetten?
  (zit geen dvd-brander in desktop..)

  M.v.g. Roy
 • Verbind je laptop aan de pc d.m.v een crossover-kabeltje en maak een intern netwerkje…zo gepiept. Zet de map van je desktop pc waar je media staat op 'delen' en maak een map op je laptop en klik dan daar op 'mijn netwerklokaties'…nu zie je de map van je desktop pc waar je media staat ook op je laptop. Selecteer alle media die je op je laptop wil hebben en kopieër ze naar de map op je laptop. 40 gig's gaat wel fftjes duren maar goed je kan ondertussen ook anderen dingen doen…voila!

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.