Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Quick erase van een CD/DVD RW

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Volgens mij is het niet zinvol om een quick erase te doen op een CD/DVD RW. Een CD/DVD moet helemaal "schoon" zijn om met succes data op te kunnen branden.
  Mijn brand-programma (DeepBurner) heeft het over "medium", niet over CD of DVD wat betreft een Erase actie.
  Met een quick erase was mijn DVD niet opnieuw beschrijfbaar. Wel toen ik een Full Erase deed. Wat heeft de keuze van quick erase dan voor zin?
  Iemans die daar iets verstandigs over kan zeggen?

  Alleen bij een magnetisch medium, diskette, HD, zip disk is een quick erase zinvol. Alleen de Fat wordt gereset, de data area kan worden overschreven, en dit in tegenstelling met een CD/DVD.

  perloc
 • Data verwijderen… en zo snel mogelijk voor persoonlijke/dubieuze dingen? :wink:
 • volgens mij doet hij bij quick erase het zelfde als bij quick formatteren, namelijk de eerste en laatste sectoren wissen, en op de een of andere manier, weet hij dan dat de rest ook leeg is. Bij mijn dvd-brander werkt quick-erase iig wel….
 • of quick erase welof niet voldoende is, is naar mijn ervaring (ook) afhankelijk van het programma dat je daarvoor gebruikt.
  gebruik ik alcohol: nooit problemen dat quickerase niet voldoende zou zijn, doe ik het met nero of ashampoo dan volgt (=volgde, want die gebruik ik daarvoor niet meer..) op mijn systeem vrijwel altijd een error.
 • Voordat er betaalbare USB sticks waren gebruikte ik altijd een CD RW voor transport van veel data. Die heb ik met succes vele malen 'quick erased" . Hiervoor gebruikte ik Easy CD Creator.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.