Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

defekte harde schijf

Anoniem
rsweres
7 antwoorden
 • Ik heb een kapotte harde schijf van het merk Samsung, model SP0822N. Oorzaak is waarschijnlijk een defekte printplaat. Ik wil deze vervangen door een printplaat van een ander exemplaar. Is dit technisch mogelijk en heeft iemand toevallig nog een SP0882N liggen die kapot is, maar waarvan nog wel de printplaat intact is?
 • koop gewoon een nieuwe schijf! Is niet duur.

  Ik heb wel een vermoeden waarom je de printplaat wilt vervangen :wink: . Dat is echter niet vaak de oorzaak en ten tweede geen makkelijke klus en weinig kans op succes. Een harde schijf zit in een vacuum trommel en als dat wordt doorbroken komt er zoveel rommel in de schijf dat hij niet lang zal leven / het niet meer doet. Er zijn speciale bedrijven die schijven maken in stofdichte ruimtes maar dat kost nogal wat.

  En crossposten is niet aardig
 • Bedankt voor je snelle reactie.
  Echter het gaat mij niet om de levensduur van de HD maar om de gegevens die er op staan. Dus toegang tot deze schijf voor een kwartiertje is voor mij al de moeite waard.
  Trouwens wat bedoel je met crossposten?
 • Crossposten wil zeggen dat je hetzelfde 'draadje' ook ergens anders gepost hebt..in dit geval 'Te Koop Gevraagd'…crossposten zou ik dus in het vervolg maar laten :)
 • Ik dacht dat ik in de ene rubriek de vraag stel of dit technisch mogelijk is en in de andere of iemand deze toevallig in huis heeft. Dus wat is het probleemm?
 • Ik dacht dat ik in de ene rubriek de vraag stel of dit technisch mogelijk is en in de andere of iemand deze toevallig in huis heeft. Dus wat is het probleemm?
 • Je post twee keer dezelfde informatie en dat heet crossposten.

  Harde schijven laten maken:
  http://www.aabboo.eu/data_Recovery/data_recovery_harde_schijf.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.