Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe harde schijf

Anoniem
vxvk
5 antwoorden
  • Ik heb een externe harde schijf van 300gb gekocht. Ik probeer hem aan te sluiten, maar het lukt niet. Nu heb ik al aanwijzingen gelezen in een ander stuk over de externe harde schijf, maar dat gaat over xp en ik heb 2000 prof. De schijf wordt wel gezien bij schijfbeheer, maar er staat dat hij niet toegewezen is. Ik veronderstel dat ik hem moet formatteren en dan partities moet maken. Hoe gaat dat formatteren? Partities moeten waarschijnlijk alleen logische partities zijn? Ik wil hem gebruiken voor de opslag van videomateriaal. Gerda
  • Als je schijfbeheer weet te vinden…en dat weet je inmiddels..dan ga je op die schijf staan: rechtermuisklik..en dan zie je de optie: formatteren staan.
  • Nee, dat is bij mij niet het geval. Ik heb bij schijfbeheer al van alles geprobeerd maar formatteren is er niet bij. Is dat misschien anders bij 2000 dan bij xp? Gerda
  • [quote:efc8c266d6="vxvk"] Ik heb een externe harde schijf van 300gb gekocht. (..) Ik veronderstel dat ik hem moet formatteren en dan partities moet maken. [/quote:efc8c266d6] Bij een kant en klare externe harde schijf is dat partitioneren en formatteren doorgaans al gedaan door de fabrikant. Daarentegen als je zelf een nieuwe harde schijf in een hardeschijf behuizing plaatst, is deze nog niet gepartitioneerd.
    [quote:efc8c266d6="vxvk"] Ik heb bij schijfbeheer al van alles geprobeerd maar formatteren is er niet bij. [/quote:efc8c266d6] Voor meer info over Windows schijfbeheer check je dit artikel over partities maken met windows schijfbeheer.
    [quote:efc8c266d6="vxvk"] Is dat misschien anders bij 2000 dan bij xp? [/quote:efc8c266d6] Zo te zien aan artikel 323967 van Microsoft Hulp en ondersteuning, gaat dat op dezelfde wijze als in Windows XP.
  • Als het een zelfbouw schijf is, zou je de schijf ook even los in de pc kunnen proberen. Soms lukt partitioneren/formatteren daar beter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.