Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HDD: welke kiezen?

Anoniem
feytens
4 antwoorden
  • Als je tevreden bent over de interne schijven die je al hebt zou je kunnen overwegen om nog zo 1 aan te schaffen, externe usb behuizingen zijn daarvoor ook aan te schaffen, zo heb ik dat tenminste ook gedaan. Mijn ervaringen met kant en klare externe usb schijven inclusief behuizingen vallen wat tegen…al 2 keer tegen de lamp gelopen bij LaCie en Freecom, nee voor mij niet meer :( , maar goed dit is persoonlijk.
  • het voordeel van zelfbouw is dat je weet wat voor disk erin hangt. Het nadeel is meestal geeb uitgebreide backupsoftware.
    Lacie is een A-merk, hangen meestal gewoon maxtor harddisks in.
  • Wel heeft lacie maar 1 jaar garantie. Ook wel negatieve verhalen gehoord. Bij computerland is trouwens nog steeds een 500GB lacie in de aanbieding voor 179 euro. Maar ik zou er ook zelf een bouwen. Backuppen doe ik toch met acronis trueimage.
  • Ik wil graag een Externe harddisk aanschaffen. Ik heb na lang zoeken twee schijven op het oog. 1. LaCie Hard Drive 320 GB USB ; 2. WD MyBook Essential Edition 320GB . Nu ben ik ongelooflijk aan het twijfelen, want bij de Lacie krijg je backup software, bij de WD MyBook krijg je dit niet. De WDBook is een A-merk, Lacie lijkt mij een B-merk. Is het zo dat Western Digital (WD) schijven over het algemeen duurzamer zijn dan Lacie schijven? Klopt het dat er op het forum mensen zijn met negatieve ervaringen? Wat zijn die ervaringen dan? Graag jullie doorslaggevende adviezen. Thanx :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.