Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aparte download pc?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hoi,

  Ik dowload graag games, de nieuwste films etc.. maar mijn huidige pc vind ik nog net iets te luidruchtig om 's nachts aan te laten staan.

  Dus zat ik ff na te denken wat dan?

  Een oude pc aanschaffen en die dan laten downloaden (met azureus, Utorrent, ares, sabnzbd..etc)

  Of is er ook nog een andere oplossing voor?
  Ik heb wel eens iets gelezen over een lamabox, maar weet niet meer of dat hier voor van toepassing is.

  ik hoor het wel.
 • Je zou ook je huidige pc stiller kunnen maken: Andere koeling en harde schijf, of een nieuwe behuizing.
 • Dat lijkt me niet slim, door een apart systeem aan te schaffen voor alleen downloaden kan je meteen kijken naar componenten die weinig energie te gebruiken, en bijvoorbeeld een onboard grafische chip op het moederbord, dat is dat meteen passief gekoeld.
 • het gaat me niet om de energie dus die onboard videokaart CRAP maar om het geluidsniveau.

  ik schaf in ieder geval nog wel een HD koeler/isolator aan.

  En welke kast zouden jullie mij aanbevelen?
 • Ik weet niet of je nu weet wat je zegt, maar voor een download pc is een onboard kaart echt wel goed genoeg, en als je door las kon je zien dat ik zei dat hij passief gekoeld werd dan, dat komt het geluidsniveau toch ten goede? :-?
 • [quote:e99ddecf38="Olaf90"]Ik weet niet of je nu weet wat je zegt, maar voor een download pc is een onboard kaart echt wel goed genoeg, en als je door las kon je zien dat ik zei dat hij passief gekoeld werd dan, dat komt het geluidsniveau toch ten goede? :-?[/quote:e99ddecf38]

  Als je een pc wilt, puur om te downloaden en wellicht om een servertje te spelen, kijk dan ook eens naar dat via epia spul.

  Zijn via processoren en moederborden in een, erg stil en erg zuinig. Echter zijn ze wel traag, maar dat maakt voor downloaden e.d. weinig uit.
 • [quote:7120861824="pcguy"][quote:7120861824="Olaf90"]Ik weet niet of je nu weet wat je zegt, maar voor een download pc is een onboard kaart echt wel goed genoeg, en als je door las kon je zien dat ik zei dat hij passief gekoeld werd dan, dat komt het geluidsniveau toch ten goede? :-?[/quote:7120861824]

  Als je een pc wilt, puur om te downloaden en wellicht om een servertje te spelen, kijk dan ook eens naar dat via epia spul.

  Zijn via processoren en moederborden in een, erg stil en erg zuinig. Echter zijn ze wel traag, maar dat maakt voor downloaden e.d. weinig uit.[/quote:7120861824]


  Oke, ik zal het wel even uitzoeken.
  op mijn stage hebbe we van die wyse computertjes. Zouden die ook volstaan?
 • PCChips maakt van die bordjes, dus gewoon micro-atx, met een Via C3 processor erop vastgesoldeerd. Met onboard sound en video. Kosten meen ik tussen de 75 en de 100 euro. Je zult wel even moeten zoeken, ze zijn niet overal te krijgen. Een andere oplossing zijn AMD geode processors, zijn meen ik ook wel als soorgelijke oplossing verkrijgbaar. Presteren dacht ik wel duidelijk minder.
 • [quote:464bf32268="gerben"]PCChips maakt van die bordjes, dus gewoon micro-atx, met een Via C3 processor erop vastgesoldeerd. Met onboard sound en video. Kosten meen ik tussen de 75 en de 100 euro. Je zult wel even moeten zoeken, ze zijn niet overal te krijgen. Een andere oplossing zijn AMD geode processors, zijn meen ik ook wel als soorgelijke oplossing verkrijgbaar. Presteren dacht ik wel duidelijk minder.[/quote:464bf32268]

  hmm die via's bedoelde ik dus.
  Foutje.

  www.azerty.nl heeft ze volgens mij.
 • Via Epia is ook wel ok, maar dat zijn van die kleine bordjes. Relatief duur (paarhonderd euro), speciale kastjes nodig, etc. Nog duurder is een een atx bord geschikt voor een notebook processor, maar dat is ook nog een afweging. Krijg je namelijk wel weer een wat krachtiger systeem.
 • [quote:b0ea5e5080="gerben"]Via Epia is ook wel ok, maar dat zijn van die kleine bordjes. Relatief duur (paarhonderd euro), speciale kastjes nodig, etc. Nog duurder is een een atx bord geschikt voor een notebook processor, maar dat is ook nog een afweging. Krijg je namelijk wel weer een wat krachtiger systeem.[/quote:b0ea5e5080]

  Over notebook processor gesproken,
  een athlon xp-m kan je misschien voor een leuke prijs op de kop tikken inclusief een leuk bordje.

  Ik haalde overigens de via c3 en de epia door elkaar :wink: :-?
 • oke, ik check het allemaal nog wel ff na.

  Helpt een goede kast voor m'n huidige pc anders ook? Lian-li achtig alleen dan iets goedkoper?
 • Je zou hier eens naar kunnen kijken: http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=09180
  En eventueel stiller koelers op videokaart en processor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.