Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer start opnieuw op bij lege dvd/cd

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn pc, hij start namelijk opnieuw op als je een lege cd/dvd in de brander doet. Dit deed hij voorheen nooit. Ik heb mijn computer sinds dit gebeurde geformatteerd en netjes alles opnieuw geïnstalleerd. Dit hielp echter niet.
  Ik heb geen idee of het in de software of in de hardware zit. Heeft iemand hier ervaring mee, of kan iemand me verder helpen met waar ik het probleem moet zoeken.

  alvast bedankt
 • Gebeurt dit ook wanneer je de autorun uitschakelt ?
 • nee, dit gebeurd niet. Op zich heel vreemd, maar heel fijn dat je het gezegt hebt, dit scheelt al een hele hoop. Ik had hier zelf helemaal nog niet aan gedacht.
  Maar heb je ook nog een idee waar dat nou aan kan liggen dat ie opnieuw opstart, dat lijkt me toch niet de bedoeling dat je het automatisch afspelen uit moet zetten.
 • Configuratiescherm > Systeem > Tabblad "Geavanceerd" > Opstart en herstelinstellingen > Hier vink je "De computer automatisch opnieuw opstarten" uit.

  Nu krijg je waarschijnlijk een blauw scherm met een foutmelding. Zo niet, dan zoeken we weer verder ;)
 • Je kan ook je dvd speler ff uit je apparatenbeheer weggooien, pc'tje opstarten. Windows vindt m automatisch weer. Stop er dan weer es een lege cd/dvd in., baat het niet dan schaadt het niet :)
 • ik heb het getest, met het opnieuw opstarten uit. Hier kwam inderdaad dat mooie blauwe scherm (het lijkt wel win98). Voor de liefhebbers heb ik er een foto van gemaakt.
  Hier een afbeelding van de foutmelding: http://www.members.lycos.nl/sjg/100_0345.jpg

  en @rsweres, ik heb mijn computer geformatteerd en windows opnieuw geïnstalleerd. Staat dat niet daaraan gelijk? (ik wil het best een keer proberen maar volgens mij heeft het weinig nut)
 • misschien je bios settings even dumpen en daarna opnieuw instellen?
 • Doet-ie het opnieuw opstarten alleen bij lege cd's-dvd's?
  Zie voor alle ellende die ik er mee gehad heb: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=166195

  Succes er mee.

  Gr.,
  Martin
 • hij start inderdaad alleen opnieuw op bij [u:409d5dbbee]lege[/u:409d5dbbee] cd's/dvd's in de brander (maar dat lijkt me logisch). En als ze gebrand zijn start ie niet opnieuw op.

  Maar heeft iemand enig idee wat de foutcode betekent? Hier staat ie voor het gemak.
  STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x806E594F, 0xB9C9E3C8, 0x00000000)

  Op de site die in martins onderwerp stond heb ik gevonden dat de eerste code (0x0000008E) Kernel_mode_exception_not_handled, betekent.

  Voor de rest ben ik nog niet verder bezig geweest met bijvoorbeeld het dumpen van m'n bios settings.
 • Beste mensen
  Ik heb een tijdje geen last gehad van dit probleem, omdat ik em niet automatisch liet afspelen. Tot op het moment dat ik op een andere account een dvd'tje wilde branden. Toen ging het mis en het maakte niet uit of ik nou het automatisch opstarten in- of uitschakelde.
  Toen heb ik de Bios settings nog op de fabrieksinstellingen gezet, dit maakte helemaal niets uit.

  Ik hoop dat jullie nog andere oplossingen kunnen bedenken, want ik zou het echt niet meer weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.