Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop tweestrijd?

Anoniem
Obiwan_kenobi
13 antwoorden
 • Jim,

  Bedankt voor het aanbod. Ik heb nog eens rond gekeken en ben me er nu van bewust dat het inderdaad een core 2 duo moet zijn. Het alternatief AMD Turion 64 zou naar mijn idee ook kunnen.

  Ik ga verder kijken en kom absoluut met een "lijstje" terug.

  Groeten,

  Obiwan
 • [quote:d35eb0f5a4]Weet je wellicht ook nog welke alternatieven er mogelijk zijn voor de HP?[/quote:d35eb0f5a4]Nou, ik weet echt niet van alle merken/types de specs uit m'n hoofd dus……

  Maar als je enigszins weet waar je op moet letten (zie m'n vorige posting) dan kun je zelf toch ook een aardig oordeel vellen.

  En vindt je nog andere kandidaten die interessant lijken, zet ze gerust hier neer, dan kijken we er naar.

  Gr,
  Jim
 • Ik overweeg een nieuwe laptop aan te schaffen die mijn desktop moet kunnen vervangen. Ik heb twee modellen op het oog:
  * Toshiba Satellite P100-373
  * HP Pavilion dv9055ea

  De eisen die ik stel zijn:
  * 17" scherm
  * enigszins draagbaar (dus geen 7 kilo!)
  * geschikt voor fotobewerking
  * 3d games speel ik niet
  * geschikt voor Vista

  Waar zou jullie voorkeur naar uitgaan voor bovenstaande modellen als je ook let op de service van de fabrikant? Hebben jullie suggesties voor andere modellen in dezelfde prijsklasse (1100-1300)?

  Bedankt,

  Obiwan
 • Nou, om te beginnen zit er in die Toshiba een Core Duo (T2050) processor en in die HP een Core 2 Duo T5500. Verder gebruikt die Toshiba de ingebouwde graphics van de chipset en heeft die HP een aparte NVidia grafische kaart met 256MB geheugen. Die Toshiba heeft alleen wel 2x zoveel intern geheugen maar of dat nou veel scheelt in snelheid……
  En evt. later een latje RAM erbijproppen in die HP kost ook niet de hele wereld.

  Die T2050 is van de vorige generatie ( een Yona) en die T5500 is de laatste nieuwe Merom en die is aanzienlijk sneller.

  Dus vergelijken kun je die twee eigenlijk niet.

  Core Duo (Yona) notebooks koop je inmiddels al voor rond de € 900,-
  Ik heb 2 maanden geleden een Packard Bell met een Core Duo T2300, 1 Gig geheugen, 80 Gig HD, een X1600 ATI mobility 256MB grafische chip en een 15,4" breedbeeldscherm gekocht voor € 875,- of zo en daar ontbreekt dus alleen nog een groter scherm aan t.o.v. jouw wensen.

  Voor de prijs die jij noemt zou ik dus liever voor die HP gaan, die is volgens mij ook zeker geschikt voor Vista.

  Gr,
  Jim
 • Jim, bedankt voor je uitvoerige antwoord. Weet je wellicht ook nog welke alternatieven er mogelijk zijn voor de HP? Bijvoorbeeld van Asus, Acer, MSI o.i.d.

  Groeten,

  Obiwan
 • Hou er wel rekening mee dat Core 2 Duo mobile op dit moment behoorlijk sneller is dan Turion en tevens minder energie verbruikt.

  En dat laatste betekent dan weer een langere accuduur en, als dat niet zo'n rol speelt, in ieder geval minder lawaai van de koeling.

  Gr,
  Jim
 • ik dacht altijd dat de P-M zelfs sneller was dan de turion….(wel energiezuiniger in ieder geval)
 • Dat zuiniger klopt wel, maar Pentium-M is natuurlijk nog het oude Intel ontwerp dus sneller dacht ik niet. En ook geen Dual Core.

  Dat laatste geldt trouwens ook voor Turion64 hoewel daar inmiddels ook een X2 versie van bestaat maar hoe het daarmee zit wat betreft het verbruik weet ik niet, zal in ieder geval niet minder zijn dan een T64 single core lijkt me zo.

  Eigenlijk is Core 2 Duo t.o.v. Turion64 dus appels met peren vergelijken volgens mij.

  Dual core in z'n algemeenheid heeft momenteel weliswaar nog niet echt voordelen maar het nieuwe ontwerp van Intel is blijkbaar gewoon beter en daarom ook met single treaded software sneller.

  En verder, met het oog op de toekomst………. Is Dual Core nooit weg. Dus ik zou het wel weten!

  Gr,
  Jim
 • Kijk, als twee ouwe rotten in discussie gaan steek je daar altijd wat van op. Dank voor deze discussie. Ik ben er inmiddels behoorlijk van overtuigd geraakt dat het een core 2 duo gaat worden.

  Groeten,

  Obiwan
 • De Acer 9412 WSMi-2048 is misschien ook wel een alternatief. Kijk naar mijn specs notebook.
  Er zit Windows XP MCE bij, die je gratis kunt upgraden naar Vista.
  Alleen de garantie (1 jaar carry in) is erg mager.
 • [quote:0e2f21d7fb="Obiwan_kenobi"]Ik ben er inmiddels behoorlijk van overtuigd geraakt dat het een core 2 duo gaat worden.[/quote:0e2f21d7fb]Zal deze oer-ouwe rot zich er ook maar even mee bemoeien? Ben dan immers wel officieel gestopt, maar als het om m'n naamgenoot gaat wil ik wel nog even wat input geven … :wink:

  Ikzelf vind het prijsverschil tussen de echte Core 2 Duo (T5xxx en hoger) en Turion 64 X2 wel erg groot. En gezien het gebruiksdoel lijkt me Core 2 Duo ook niet echt nodig.

  Zie deze Asus A7M-7S006H voor rond de 850 euro, met dat 17" scherm, 1GB geheugen, 100GB S-ATA schijf, de nodige standaard aansluitingen en zelfs een draagtas en muis. Standaard ook 2 jaar garantie.
  http://www.4launch.nl/shop/producteninfo.php?productid=023457
  http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1222&l1=5&l2=22&l3=291
 • Dank voor al jullie suggesties. De keuze is nu beperkt tot 2, tenzij iemand nog een geweldige suggestie heeft. De twee kandidaten die overgebleven zijn:
 • [quote:ac95269e4c="Obiwan_kenobi"]De keuze is nu beperkt tot 2, tenzij iemand nog een geweldige suggestie heeft.[/quote:ac95269e4c]Ik begrijp even niet waarom je perse een laptop wilt met GeForce Go 7600 aan boord als je er geen 3D games mee gaat spelen. Zo'n videochip is alleen maar nadelig voor het stroomverbruik en de warmteontwikkeling. Of moet je perse min. 1100 euro besteden? :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.