Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cdr-merkenkwestie

Anoniem
NoepZor
6 antwoorden
 • een opmerking van kid jansen in een topic van even geleden, deed me besluiten op een beurs een forse spindel verbatims aan te schaffen, en mijn gehechtheid aan tdk maar even op te schorten.
  wat blijkt: het lukt me niet om met nero 6 (nog steeds, want werkte altijd prima) in mijn asus cd/dvd-brander een audio-cd te maken met die verbatims. (inmiddels dus een leuke set onderzetters te koop..)
  data lukt wel, maar daarvoor had ik tegelijkertijd een spindel dvds gekocht…
  vraag: is dit een fact-of-life, of is er een manier om nero te vertellen dat die verbatims echt niet zullen bijten?
 • probeer eens een firmware update voor je brandertje
 • Soms wil een Firmware update van de brander wel eens helpen. Bij mij herkende de brander mijn Philips 16 speed DVD+r schijfjes niet correct en wilde het maximaal branden op 2x.
  Je kan het eens via deze site proberen of anders op die van de fabrikant van de brander.
 • Inderdaad firmware updaten. Verbatims zijn trouwens over het algemeen zeer goede schijven, ik denk zelfs een stuk beter dan die TDK. Om dat echter zeker te weten moet je weten welke mediacode de schijfjes hebben. Aan de hand daarvan kun je de fabriek en serie achterhalen waar ze uitkomen. Die fabriek maakt juist het verschil, niet het merk omdat een merk vaan schijfjes uit meerdere fabrieken koopt en dat een fabriek voor meerdere merken schijfjes maakt.
 • Heb ook wel eens Verbatims gekocht op een Beurs maar volgens mij is/was dit afgekeurd spul. Had ook een spindeltje van Verbatims bij Opus en aan de randen zagen die er beter uit. Leek wel of ze met een bot mes gestanst waren (raffelig aan de zijkanten). Over het algemeen kon ik er wel alles mee branden maar in een laptop leek het wel of ze onstabiel draaiden (veel herrie).
 • dank voor jullie antwoorden en suugesties.
  mijn inleidende bericht was wat te kort, zie ik nu.
  ik had erbij moeten vertellen dat diezelfde brander aangestuurd door ashampoo (gebruik ik liever niet omdat nero beter is in muziekbranden zonder pauzes) wél die verbatims audio-brandt, en ook een eerst in nero gemaakte audio-image, dus aan brander problemen en firmware had ik niet zo gedacht….
  ga desondanks firmware updaten en opnieuw het branden van een audio-cd met nero testen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.