Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sharen multifunctional scannergedeelte over netwerk

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Zijn er goedkope bidirectionele printservers te koop waarbij het mogelijk is, dat het scanner en fax-gedeelte gedeeld kunnen worden over het netwerk heen ?

  De meeste printservers die ik ken zijn enkel in staat om het printergedeelte te delen en dan vaak nog alleen unidirectioneel (wel printen, maar geen feed-back m.b.t. de printerstatus, zoals inklevels etc.).
 • een vraagje dat op al meerdere forums is geweest, maar tot nu toe nog bij niemand gelukt
 • Ik heb een Brother printer/fax/scanner/cardreader (MFC-425CN) op mijn netwerkje aangesloten via een ASUS 500G router. Ik kan vanaf mijn laptop (draadloos) de status bekijken van het printwerk, of de cartridges nog gevuld zijn, faxen zenden, SD card etc. uitlezen, scannen en uiteraard printen.
  Ook vanaf mijn desktop heb ik al deze functies beschikbaar.

  Dus als je dit allemaal bedoelt liggen hier mogelijkheden voor je.
 • [quote:dccb9ac58a="PC1"]Ik heb een Brother printer/fax/scanner/cardreader (MFC-425CN) op mijn netwerkje aangesloten via een ASUS 500G router. Ik kan vanaf mijn laptop (draadloos) de status bekijken van het printwerk, of de cartridges nog gevuld zijn, faxen zenden, SD card etc. uitlezen, scannen en uiteraard printen.
  Ook vanaf mijn desktop heb ik al deze functies beschikbaar.

  Dus als je dit allemaal bedoelt liggen hier mogelijkheden voor je.[/quote:dccb9ac58a]

  Tja, als die all-in-one al standaard netwerkverbinding heeft ingebouwd kan ik het ook met mijn Draytek router. Ik denk dat het zelf gaat met een el cheapo Sweex router.

  Die Brother die je noemt heeft die functionaliteit al standaard ingebouwd. Ik ben benieuwd of de scanner op mijn Canon Pixma MP 780 nog zal werken via jouw Asus 500G router: ik vrees van niet…..Of je moet kunnen toveren of via remotescan-software (Citrix emulatie), maar daar heb ik absoluut geen zin in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.