Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC schoonspuiten

Anoniem
None
20 antwoorden
 • 200€.

  Fijn als je er een hebt maar als je er alleen je pc mee schoon wil blazen dan vind ik het wat onnodig.

  Dan kom je met een stofzuiger ver zat.

  Ik gebruik een compresor dan ook vooral voor andere doeleinden.
 • Ik wil mijn pc schoonspuiten. Nu heb ik een kennis gesproken die vertelde dat hij er een compressor voor gebruikte. Hij kon zich alleen niet meer herinneren welke hij had. Nu ben ik bij conrad.nl gaan kijken en zag daar door de bomen het bos niet meer.
  Ik heb geen zin om met x aantal busjes stikstoflucht te moeten werken waardoor mijn pc ook nog eens te koud wordt.

  Wie weet waar ik op moet letten of wat voor model ik zou moeten hebben?
 • Ik denk dat je aan het allersimpelste verfcompressortje al voldoende hebt. Overigens zijn die spuitbusjes bij mijn weten gewoon samengeperste droge lucht. Betwijfel of je daar problemen mee krijgt qua condens of bevriezing.
 • Gerben je hebt gelijk, lucht geblazen uit een compressor geeft absoluut condensvorming op de printplaat, je pc schoonspuiten daarmee is voor eigen risico. Beter is je pc schoonzuigen met een aangepaste stofzuiger, er zijn hiervoor speciale 'ministofzuigertjes' en/of 'hulpstukken' voor een normale stofzuiger verkrijgbaar en zeker zo effectief en stukken betrouwbaarder :wink:
 • Bullshit ! Ik blaas al 10 jaar lang, 2x per jaar mijn computers uit met een compressor, zelfs met 8 bar. Er staat wel een waterfilter op de uitgang. Ik blijf ook minstens 20 cm van alle componenten af. Heb nooit problemen daarmee.
  Ook bij de PC bakker doen ze het op die manier.
  Welke compressor heeft echt geen enkel belang….als het alleen daarvoor is, dan zo goedkoop mogelijk.
  Met die busjes moet je opletten: de droge lucht daarin word steeds vermengd met butaangas, op die manier krijgen ze er 10x het volume in van het busje zelf, en bij iets te langdurig blazen op dezelfde plaats krijg je dan een bevriezings-effect. (Ijskoud/schuim/dun laagje ijs)
 • Een goedkope oplossing die ik op een lan party zag is een fietspomp met slang. Het kon ook zo'n pomp zijn voor luchtbedden.
 • Dat risico met zo'n busje zag ik ook. Kennis vertelde zelfs dat je het nooit op je hand mag spuiten om te kijken of ie het doet want dan bevries je je hand.

  Zou deze volstaan?

  lange link

  Volgens conrad is het een Compressor om autobanden op te pompen. Het is de goedkoopste die ze daar hebben. Of weten jullie ergens anders een betere?

  EditL Ik zie dat de link bij mij soms wel en soms niet werkt. Het gaat om de accu power compressor van 79.00 euro
 • Conrad heeft ook eentje van 14.95, maar die werkt alleen op 12 volt. Kijk eens bij een gereedschapswinkel in de buurt. 79 euro lijkt me vrij prijzig voor een simpel compressortje.
 • OK. Bedankt. Ik zal eens bij bovag in de buurt vragen. Die schijnen ook nogal wat spul te hebben. Welke prijscatogerie zou ik moeten verwachten?
 • [quote:3e47b60ad6]Nu heb ik een kennis gesproken die vertelde dat hij er een compressor voor gebruikte. [/quote:3e47b60ad6]
  Een compressor aanschaffen,voor een klusje wat ik gewoon met de stofzuiger doe :-?

  Voor kleine ruimtes,tussen b.v. koelribben gebruik ik er even een klein penseeltje bij.

  Greetz
 • 25 euro lijkt me al heel wat.
 • allemaal bedankt.
 • Cleane linkjes

  http://www.quickspot.nl/category764/index.html?osCsid=3f683ee00c012bc0cad7b71e156

  http://www.netpcdirect.co.uk/pc_cleaning_products.php
 • Die busjes met lucht geven ijs als je ze op de kop houdt. Niet op de kop houden dus dan is er niets aan de hand. Anders een schone kwast pakken/kopen á weinig en het stof losborstelen, dit vervolgens met de stofzuiger wegzuigen, heb ik ook gedaan werkt prima.
 • bedankt voor alle tips. Ik kijk nog of ik voor die busjes ga of een kleine compressor.
 • bedankt voor alle tips. Ik kijk nog of ik voor die busjes ga of een kleine compressor.

  Edit:

  Ik heb deze gevonden bij Conrad.
  http://www.conrad.nl/goto/?product=854846
  Lijkt mij wel een goed apparaat, wat vinden jullie? Als je in de handleiding kijkt zit er een soort verlengstuk bij waardoor je volgens mij wel je koelers en koeler van de voeding schoon moet kunnen blazen.
 • Lijkt me toch een wat onhandig ding. Denk dat een klein spuitstukje op aan een slang makkelijker werkt in een computerkast. Of dat moet je hier op kunnen aansluiten natuurlijk.
 • Ik begrijp wat je bedoelt. Volgens de handleiding zit er wel iets bij, Nummer 2 op het plaatje. Heb in het duits gezocht en het schijnt luchtslang te betekenen.
  Wat je anders krijgt is zoiets:

  http://www.conrad.nl/goto/?product=482972

  Het enige wat je dan nog nodig hebt is een converter. Maar wat ik me afvraag is of dat ventiel wat erop zit geen problemen gaat geven. Lijkt me 1 erg onhandig en 2 vaak zit er een beveiliger in waardoor er pas lucht uitkomt als hij op een ventiel staat.
 • Ik gebruik een 14Bar verf compressor.

  Moet wel wat afstand nemen of de condensatoren blaas ik eraf, :P
  Mocht je het doen met compressor: doe het dan buiten.

  Anders heb je een soort regen van stof…
 • Wat heb je ongeveer voor zo'n compressor betaald?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.