Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer in standby bij opstarten

Anoniem
a.tip
5 antwoorden
 • ik heb thuis een hele rare 2e computer staan ja een echte pentium 3 500 mhz. Deze computer heeft het volgende probleem: Als ik er win xp of 2000 nt opzet dan doet ie het gewoon maar bij windows 95 en 98 gaat ie steeds in standby mode na 3 seconden al. Krijg niet eens 95/98 geinstalleerd met de cd rom want dan zit ie al in standby de processor stopt er ook mee, tenminste de ventilator. Iemand enige tips. O ja het is geen partitieprobleem ofzo heb bij win 95/98 natuurlijk fat32 gebruikt. Ik heb wel met mijn amd 3,2mhz win 95 geinstalleerd en toen de harde schijf in de p3 gepropt dan start ie wel op en kom ik wel in windows maar dan gaat ie ook steeds naar standby. Behalve als ik de hele tijd met de muis beweeg. O ja er zitten 2 harde schijven in 1 van 4 mb 1 van 40 gb
  Ik heb er windows xp op gehad maar heb de ntfs parities verwijderd en fat 32 geformateerd.
 • Wonderlijk probleem. Begrijp ik dat je geen problemen hebt met installeren van XP of 2K vanaf CD maar hij onmiddellijk in standby gaat als je er een 98 CD in stopt?
  Wat gebeurt er als je er een bootable flop in doet?

  Omdat er verder nog weinig actief is, behalve de BIOS, zou daar iets mis kunnen zitten maar ik denk eigenlijk van niet.
  Al eens een BIOS reset naar standaard instellingen geprobeerd?
 • Ik heb in de bios al een keer de standaard waarden geladen maar dit hielp inderdaad ook niet. Floppy doet het ook niet. Ik heb het idee dat de computer in een dos omgeving in standby gaat zelfs als windows 95/98 helemaal opgestart is.
 • Het lijkt me verstandig eerst systematisch na te gaan wat wel en niet werkt.

  1) Je zegt dat de computer in standby gaat, maar, gezien dat de processor ventilator stopt, lijkt het er meer opdat de computer wordt afgesloten.
  Het kan ook met de voeding te maken hebben, die krijgt een signaal van het mb dat hij moet afsluiten. Als daar iets mis gaat snap ik niet waarom er geen problemen zijn met XP/2K.

  2) Je hebt al een BIOS reset gedaan. Ook een BIOS clear? Batterijtje er een tijdje uit en/of pennetjes doorverbinden.
  Daarna in je BIOS kijken of je floppie drive, harde schijven en CDROM herkend worden.
  Verder de opstartvolgorde controleren, CDROM, flop, HD of flop, CDROM, HD.

  3) Alle verbindingskabels nalopen of die goed in de connectors zitten.

  4) Geheugen controleren, bv met memtest 86,
  http://www.memtest86.com/
  Dat gaat vanaf een flop waarvan je de image hier kunt ophalen. Die draait niet onder DOS maar Unix/Linux. Meteen een test of je computer van zo'n flop wel wil opstarten.

  5) Harde schijven controleren, met programmaatje, dat je kunt ophalen bij de HD fabrikanten. Dit gaat met een flop onder DOS, dus ook een test voor DOS flop.

  Als zover alles in orde is, eens proberen of 98 nu wel wil. Je kunt beginnen met de 98 bootflop of als de 98 CD bootable is, daarvan.
  Als het nog steeds niet lukt maar weer vermelden. Misschien weet iemand anders nog iets te bedenken.
 • de computer sluit niet af want de ventilator van de voeding blijft draaien en de cd rom draait ook nog. Ook wordt alles herkend cd-rom harde schijven diskettestation. Ik heb de harde schijf ook even in mijn ander computer gehad en daar deed die het gewoon. Als hij in standby gaat en ik druk op de aan/uit knop gaat ie even weer aan en de monitor doet het dan ook weer even. ik kan wel booten met windows 98 want ik krijg dat menu waarin je kan kiezen van cd-rom of van harde schijf te booten. Hier moet ik snel kiezen anders gaat de computer standby. Ik kan nog even proberen de bios te rysetten met de batterij en als ik nu xp of win2000 er op zet dan doet ie het gewoon heel vaag

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.