Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ervaring met CISS-systeem (Continu Ink Supply System) ?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Heeft er iemand op dit forum ooit ervaring of gehad met een zogenaamde CISS-systeem, waarbij de inkt via een capilair systeem wordt aangevoerd naar de printkoppen met een externe inkt-toevoer ? Zo'n systeem waarbij de de patronen met een slangensysteem verbonden is met externe inktanks, die je maar om de zoveel tijd moet bijvullen.

  Weet iemand of de kwaliteit van de inkten en welke merk navulinkt te beste is (het schijnt dat de merken Inktec en Jettec de oorspronkelijke kleuren vrijwel 100 % benaderen en ook een hoge lichtechtheid hebben).

  Mij lijkt zo'n systeem wel interessant om de afdrukkosten flink te reduceren.
 • Heb je al reacties gehad op je vraag, ik ben zelf ook geinterreseerd in het ciss systeem.
  Maar heb grote twijfels of het werkt??
  op www.khl.eu kun je dit systeem kopen.
 • Ik heb ondertussen via Ebay een CISS-systeem gekocht voor € 70,- inclusief inkt en verzendingskosten voor mijn Canon IX 4000 A3+ printer en het heeft nogal haken en ogen gehad met de zwarte PGI-5 inktpatroon (die grote gepigmenteerde zwarte patroon: overigens heeft de IX 4000 maar 4 inktpatronen: 3 kleine CLI-8 C/M/Y en een grote zwarte PGI-5). Na veel heen en weer gemaild met de verkoper en gratis een nieuwe PGI-5 patroon opgestuurd gekregen, maar ook hier weer problemen.

  Het probleem is dat de zwarte inkt niet snel genoeg naar de printkop wordt gepompt. Ik heb een testpagina gemaakt met diverse vlakken met de primaire en de secundaire inktkleuren. Het probleem is dat met de meegeleverde CISS-patroon het zwart naar een paar cm wegvalt en dan strepen begint te geven en dan helemaal niks meer.

  Ik heb nu de zwarte patroon gewoon vervangen door een gewone spons-gebaseerde inktpatroon (de CISS-patronen zijn zelfs sponsloos en voorzien van verschillende compartimenten om een isobare druk te garanderen) en het probleem is nu opgelost. Ik heb nu wel de externe inktanks 4 cm moeten verhogen om alles perfect te laten verlopen. Hiermee moet je oppassen: als je het geheel hoger dan 5 cm zet, bestaat het gevaar dat de printkop overloopt met inkt en dan is het een vieze boel in je printer. Gewoon proberen zullen we maar zeggen: het kan ook zijn dat je de inkttanks een paar cm moet verlagen als het printen niet vlekkeloos verloopt.

  Waar je ook op moet letten is dat je de siliconenslangen goed moet monteren en dan vooral dat de beweging van de slangen niet die van de printkop hindert: deze is immers met een witte verbindingsband verbonden met de printer en buigt ook continu in en uit elkaar. Het gevaar bestaat dat de witte verbindingsband klem komt te zitten tussen je siliconenslangen en dan is het prijs.

  Nu m.b.t. de meegeleverde inkt: de kleuren zijn goed, maar je moet zelf een paar fotos uitprinten en dan de instellingen zelf wat wijzigen. Ik heb de ICM zodanig gewijzigd dat Cyaan op +10, Magenta op -5, en Geel op -10 stond om de oorspronkelijke kleurenpatronen het beste te benaderen. Wat betreft de lichtechtheid kan ik weinig zeggen, daarvoor heb ik deze CISS te kort, maar ik ga wat foto's tegen de venster aanplakken en laten baden door zonlicht (de helft afgeplakt met aluminiumfolie). Opmerkelijk is dat de zwarte inkt dye-gebaseerd is en niet gepigmenteerd zoals bij het origineel. De verkoper waarschuwt dat gepigmenteerde zwarte inkt problemen kan geven met deze CISS, maar ik heb al problemen met de zwarte patroon.

  Nu heb ik wel inkt besteld in Duitsland voor maar € 9,50 (inclusief BTW) per 500 ml per kleur speciaal voor de CLI-8/PGI-5 patronen en hopelijk is deze inkt wat beter qua kleurweergave dan de meegeleverde inkt. Bij deze fabrikant heb ik in ieder geval al goede ervaringen mee met de vergelijkbare inkt voor de BCI-3/6 inktpatronen, die ik ook per 500 ml per kleur heb besteld en bovendien heel lichtecht (getest met foto's die nu al een half jaar tegen het venster in het zonlicht baden en amper verbleekt zijn).

  Ik ben ondertussen al een ervaring rijker geworden, maar als je van experimenteren houdt is dit de manier om ten eerste die vermaledijde chips van die Canon printer te omzeilen (je kijkt gewoon naar de externe inkttanks om te zien of er weer inkt bij moet) en ten tweede om de printkosten dramatisch te verminderen (tot wel 95 %).
 • hartelijk dank voor je uitgebreide verhaal, het bevestigt mijn vermoeden al van de problemen. Ik twijfel nog om mijn Epson R200 om te bouwen.
  Ik ga nog verder navraag doen en zal je mijn bevinden laten weten.
 • Ik had een tijdje geleden zo'n CPSysteem ( Turbo systeem ) bij Global ink center aangeschaft voor mijn printer, merk Canon, type Pixma IP- 4000.
  Tot nu toe heb ik nooit last van verstoppingen van de inkt of lekkages van de cartridges gehad.Het systeem werkt gewoon perfekt en de inkt is ook van prima kwaliteit, het lijkt me zelfs vergelijkbaar met het originele inkt.
  Ik vind toch zulke systemen beter voor ons en het milieu als ik mag zeggen hoor.Reden waarom ik zo'n systeem heb aangeschaft bij Global ink center, omdat ik na het zoeken bij zoekmachine van google maar een bedrijf vond dat goedkopere CPSystemen verkoopt dan hun concurrenten zoals , hvg-inkt en Refillink, voor iemand als ik, is dit bijna niet te betalen zo duur.
  Meningen van anderen zijn wel belangrijk!
  Maar je eigen mening blijft toch op de eerste plaats.

  Groetjes.
 • Vriendje van mij gebruikt dat soort systemen al JAAAAREN.
  Hij print(te) dan ook ontiegelijk veel.
  Had eerst een Epson en later een Canon en betrok de systemen uit Amerika.
  Fantastische prints ,ook foto's op A4 formaat. en gewoon printwerk zag er gedrukt uit.

  Ik heb hem nooit gehoord over verstopping oid
  Print zelf te weinig om investering te doen ,maar qua kwaliteit doet t niet onder voor mijn huidige laser en inktjet printers ( OKI, HP en Canon )
 • [quote:6d8311850c="Anjo"]
  Print zelf te weinig om investering te doen ,maar qua kwaliteit doet t niet onder voor mijn huidige laser en inktjet printers ( OKI, HP en Canon )[/quote:6d8311850c]

  Wel op de computerbeurs in Antwerpen afgelopen 24/25 februari was er een stand van www.khl.eu die een beursaanbieding had voor een CISS systeem voor 5 inktpatronen (PGI-5/4x CLI-8 Bk/M/Y/C) voor maar 59 euro inclusief 500 ml gratis inkt (waarvan 100 ml pigment zwart): die prijs betaal je al voor een nieuw setje patronen voor je Canon IP4200/4300 !!! Ik vond het wel jammer dat het slangensysteem nogal stug was (kan een probleem zijn bij koud weer): die van mijn CISS systeem is veel soepeler.

  En wat betreft NAAMLOOS betreft: maak je soms mislukte reclame voor jezelf ? Die dingen die ik op de website lees zijn wel erg duur voor CISS systemen (120 euro !!!) en ik zie geen nieuwere modellen voor de chip-gebaseerde PGI-5/CLI-8 Canon systemen. Zelfs met die 10 % korting erbij zijn ze nog duur. Jammer, het had beter gekund !
 • Nou, voor mijzelf was het echt geen mislukking hoor.
  Ten eerste : Ik had toen een complete set gekocht voor 79 euro met per kleur gesealde 100ml inkt flesjes ( niet gegoten in de inkt tanks ).
  Als ik kijk naar www.khl.eu, zie ik dat een flesje refill inkt van 100ml 14 euro kost.
  Mijn Canon printer type pixma ip- 4000 heeft 5 kleuren inkten, dus het zou mij bij www.khl.eu ( 5x14 euro= 70 euro gekost hebben ). :D
  Bij www.khl.eu kost een complete set voor dit type printer zonder inkt 55 euro. Dus het zou voor mij totaal 70 euro+ 55 euro= 125 euro gekost hebben.
  Mijn winst was 125 euro- 79 euro= 45 euro(het is heel wat hoor).
  Globalinkcenter levert alleen complete systemen met gesealde 100ml flesjes per kleur inkt ( niet gegoten in de inkt tanks ).
  Ik koop echt geen complete set CISS met zooitje gegoten inkten in de inkt tanks hoor( geen zekerheid ) ik weet niet wat erin zit.
  Ik weet dus wat ik gekocht had en weet dat het de moeite waard is.
 • Na lang aarzelen heb ik toch maar een Ciss systeem aangeschaft.
  Besteld bij KHL, de kosten waren 138 euro, de levering was prima.
  Wel van te voren geld overmaken, wat altijd een risico is, maar de levering was vlekkeloos.
  Maar toen kwam het instaleren, er was geen gebruikaanwijzing voor mijn printer bijgevoegd.
  Het filmje op de site geeft niet aan hoe je de inkt van de flesjes in de tanks krijgt, ik heb dat opgelost door met extra bestelde injectienaalden de inkt uit de flesjes in de cardridges te spuiten.
  De cadridges kreeg ik niet gevuld zoals word voorgesteld, dus heb ik door een injectienaald op de cardridge te zetten en de lucht er uit te zuigen de inkt in de cardridges gekregen.
  Bij het plaatsen van de cardridges moest ik bij mijn printer de borghandel van de cardridgehouder loshalen om ze te kunnen plaatsen.
  Toen moesten de slangen nog vast gezet worden zodat de printer niet vastliep er waren geen bevestiging strips bijgeleverd.
  Ik heb dit opgelost met tape en het werkt nu erg goed, wel moet de deksel van de printer openstaan bij het printen.
  Na wat gedoe werkt het nu prima en ben ik erg tevreden over de kwaliteit van de prints.
 • Beste Nelson Lau,

  Ik wil ook een CISS bestellen voor mijn Canon Pixma IP5200.
  Kun je mij vertellen wat je ervaringen met de inkt uit Duitsland zijn (die inkt van € 9,50) en waar je deze inkt besteld hebt?

  Maurice
 • Hmm, jammer dat je al een oude post weer ophaalt, maar goed.

  Ik stel voor dat je in ieder geval een CISS-besteld met siliconenslangen: deze zijn veel soepeler en vrijwel ongevoelig voor veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid (als de slangetjes stug aanvoelen dan is het vrijwel zeker PVC). Pas op voor zogenaamde sponsvrije patronen: ik ben er niet zo zot van (vanwege inkflow problemen), maar ze schijnen op langere termijn wel beter te zijn omdat er geen degradatie is van sponsdeeltjes die de printkop kan verstoppen: maar er gewoon zorgen dat de tanks altijd gedrenkt zijn met inkt voorkomt ook dit probleem.

  Let erop dat de CISS-tanks uit 1 stuk bestaan, want er zijn goedkopere versies die gelast zijn (met gevaar op lekken als de lasnaad breekt, zeker als de tank gemaakt is van hard plastiek en plotseling een tik krijgt). De beste zijn de CISS-tanks met het zogenaamde Air-balancing systeem (principe van de fles van Marriott).

  Nu die inkt uit Duitsland: www.druckerpatronentankstellen.de en je ziet daar soms aanbiedingen (zeker als set). De verzendkosten zijn € 12,50 (via GLS-pakketdienst). Pas op: niet alles is geweldig. Had laatst een stel sponsloze hervulbare patronen gekocht van Canon, maar dat was gewoon weggegooid geld. Let op: de prijzen zijn wel exclusief 19 % duitse BTW, maar dat mag de pret niet drukken.

  Een tip: als je toch afziet van een CISS. Tegenwoordig wordt het Armor/GEHA tuning systeem verkocht printers die de nieuwe chippatronen gebruiken. Hiermee heb je toch de inktstandaanduiding zoals bij Canon met een besparing van zo'n 40 % op de originele patronen. Je krijgt een speciale adapter die de printer voor gek houdt en is voorzien van patronen met hun eigen chip (slik !) die wel goedkoper zijn dan de originele Canon patronen. Dit is zover ik weet enige werkende crack die er in Europa te krijgen is voor de PGI-5BK/CLI-8 patronen. Te koop in Duitsland en Frankrijk (eventueel zoeken op het internet). Het probleem natuurlijk is dat het probleem dan verschuift van zeer dure Canon naar minder dure Armor/GEHA chippatronen.

  In de US en geloof ik onlangs ook in het VK zijn er al gerecyclede Canon patronen te koop die door een aantal grote refillwinkels zijn gereset met een -extreem dure- resetmachine. De code op de chip is dus al gekraakt, maar de namaakfabrikanten zijn er nog niet in staat een werkende chip te fabriceren zodat we kunnen genieten van inkstandweergevende namaakpatronen zoals de originele van Canon. Ik blijf hopen op een goedkope Canon chipresetter zoals bij de Epson machines.

  En als dat nog te duur is: hervul de inktpatronen (het gemakkelijkst met de duitse Durchstich-methode die vrijwel vlekkeloos verloopt) en gebruik de 5-secondentruc. Jammer dat je dan regelmatig moet kijken of de patronen nog vol zijn voordat je (veel) print, aangezien de computer niet meer aangeeft hoeveel inkt er nog in de printer zit.
 • Is er dan ook een nieuwere post over dit onderwerp? Ik kwam hier uit via google. In ieder geval bedankt voor je uitgebreide reactie.

  Ik heb de door jou aangegeven opties nog eens bekeken en ben van mening dat een CISS uiteindelijk toch voor mij het handigst en goedkoopst is.

  Ik wil heel graag rekening houden met de aspecten zoals je zegt, siliconen slangen, sponsloos, CISS-tanks uit 1 stuk, etc.
  Op Internet zie je echter vaak deze info niet. Kun je mij misschien zeggen bij wie jij jouw CISS gekocht hebt, die dus aan al deze goede eigenschappen voldoet?

  Alvast bedankt!

  Maurice
 • :( Na betaling de bestelling snel ontvangen van activity invest.De inkt en cartridges zien er redelijk tot goed uit.Een tank cyan heeft een ontluchtingsgaatje wat niet correct is waardoor ontluchten niet gaat op cyan.Dit toch verholpen en het Ciss werkt op mijn Canon printer IP 4500.Echter na afdrukken zijn er zwarte strepen zichtbaar.Na instelling van de printer veranderd te hebben is dit streep-effect verdwenen.Maar de inkt gaat dan ook sneller op.En het duurt veel langer!Na een paar weken krijg ik de melding (een inkttank wordt niet herkend) contact opgenomen met activity invest en bij een NIEUWE BESTELLING een cartridge ontvangen.Deze geplaatst en kreeg nog de melding een inkttank wordt niet herkend.Weer contact opgenomen met Activity invest en er werdt mij verteld dat er niks aan gedaan wordt.Dus ik ben na een bestelling van kleine 200 euro er helemaal klaar mee.
  P.S.http://activityinvest.web-log.nl/

  Ook nog :de inkt is in mijn nieuwe printer gezakt waardoor de sensor onderin verzadigd is en mijn printer helemaal niks meer doet.Dus ook deze 124 euro is weg.Dus rotzooi en wegblijven bij activity inest.
 • voor 40 pond eentje gekocht in engeland, eerst wat lucht in de tubes, maar na een printje of 40 (kost toch nagenoeg niks) geen problemen meer. Af en toen de cartdridges er even uithalen en weer in doen (soms snapt ie t niet meer). maar dan loopt het weer als een trein.

  originele manufacturer is http://www.hf800.com.cn/ Huifeng dus.

  de klep van de scanner kan niet meer dicht, maar ciss is toch niet echt een consumenten product imho… goedkoper printen kan niet en laser is qua prijs/kwaliteit niet vergelijkbaar (vind ik).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.