Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Einde van mijn pc?

Anoniem
roijackers
4 antwoorden
 • Beste mensen, goedenavond,
  Mijn computer kampt al maanden met wat kleine probleempjes die af en toe eens (ook met jullie hulp) wel weer worden opgelost.
  Nu was ik vanmiddag een film aan het kijken en zomaar opeens loopt mijn beeld vast, mijn geluid begint te zoemen en ik kan niets ondernemen. Ik heb mijn pc even 5 minuutjes laten draaien en niets veranderd. Toen heb ik mijn computer gereset. Normaal geeft mijn computer bij het opstarten een zacht "tikje" maar nu herhaalt dit zich tot 4 of 5 keer (of dit er iets mee te maken heeft weet ik niet maargoed). Mijn computer lijkt normaal op te starten alleen ik krijg helemaal geen beeld te zien. Aan mijn beeldscherm ligt het niet want deze doet het op een andere pc gewoon goed! Aan mijn videokaart zelf zal het hoogstwaarscheinlijk ook niet liggen, ik heb een andere videokaart erin gestopt en dit veranderd de zaak niet.
  Ik heb mijn pc helemaal opgeschoond, stofzuiger erbij, stofdoek en dergelijken maar niets lijkt te helpen. Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Kan het aan de processor liggen? Of zou de computer dan helemaal niet aangaan? Ik ben zo na 3 uur proberen en doen toch wel lichtelijk ten einde raad. Als jullie mij hierbij zouden willen helpen heel graag!
  Mijn computer bestaat uit:
  AMD 1900+
  ATI Radeon 9700
  512 MB geheugen
  40 GB HDD Maxtor
  160 GB HDD Western Digital
  DVD Speler

  Verder weet ik er weinig op te zeggen. Hartelijk bedankt voor de hulp tijd en moeite alvast!

  Met vriendelijke groet,
  Ruben
 • [quote:6ff53cadf5=""]Mijn computer lijkt normaal op te starten alleen ik krijg helemaal geen beeld te zien. Aan mijn beeldscherm ligt het niet want deze doet het op een andere pc gewoon goed! [/quote:6ff53cadf5] Dus zie je ook niet meer opstart meldingen van het BIOS? Gaat de monitor dan naar de spaar modus? En als je de PC opstart met een bootdiskette of bootable CD, zoals de Ultimate Boot CD. Als je met die Ultimate Boot CD wel beeld heb, zou je daarmee je harde schijven en RAM geheugen kunnen testen.
 • Je maxtorschijf kan je testen met Powermax - die vertelt je of je schijf nog goed is of niet.

  ps: programma ergens op een andere compu downloaden en op een diskette zetten. Booten van die diskette. Je krijgt een scherm waarop jij je maxtor kan aanklikken om te gaan checken
 • @ jolo en passer: Maar is het niet zo, dat mocht er iets mis zijn met de harde schijf dat ik dan zo in zo wel beeld krijg bij het opstarten, met dan misschien een of andere foutmelding?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.