Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verkeerde weergave capaciteit harde schijf

Anoniem
davykager
5 antwoorden
 • Mijn harde schijf is een MAXTOR 6y200P0. Ik heb deze schijf geformatteerd (NTFS) en W-XP er op geïnstalleerd. Nu kreeg ik te zien dat mijn harde schijf 187 GB was en dat er nog 122 GB beschikbaar was, wat nogal vreemd is want zoveel neemt XP niet in beslag. Ik heb Service Pack 2 geïnstalleerd zonder enig verschil in vrije capaciteit te constateren. Daarna heb ik de MAXTOR Big Drive Enabler geïnstalleerd, wederom zonder enig resultaat. Een vervelende consequentie is nl. dat ik niet kan partitioneren (PM 8.0) omdat (althans zo lijkt het) PM zegt: "Je wil 2 * 95 hebben maar ik heb maar 122". En dit terwijl de GUI van PM wel aangeeft dat ik (om en nabij) 190 GB te verdelen heb.
  Ik heb overigens een Windows Schijfcontrole uitgevoerd en die geeft als resultaat dat er een bad secter (128) gesignaleerd en vervolgens gerepareerd wordt. Heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
 • Zal hiermee te maken hebben:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=138967

  Al is het bij jouw wat raar ingedeeld kwa grotes.
  Met b.v partion magic kun je de rest van je schijf erbij trekken.

  inpreciepe is je schijf gewoon nu ingedeeld in 2 gedeeltes.
  Dit kunnen 2 parties zijn mits ze beide benoemd zijn anders moet 1 deel nog
  gepartioeerd worden.

  EDIT Las het niet goed, je kunt niet partion magic gebruiken.
  Is het een nieuwe win xp instal?
 • Wat versta je precies onder een [b:ee66b01fd6]nieuwe[/b:ee66b01fd6] XP install?
 • Meestal gewoon kaal geïnstalleerd met een anti virus scanner en eventueel een firewall als je die van windows en je router niet voldoende vind.

  Maarre Als je de volledige grootte wilt kunnen benutten heb je minimaal SP2 nodig. Als je dan ook windows xp installeert met standaart SP2, heb je het probleem niet.
 • Maar dat heb ik allemaal gedaan. Sp2 is geïnstalleerd. Kan het niet zijn dat de harde schijf kaduuk is? Of, als dat het geval is, kan je hem dan helemaal niet meer benaderen? Zijn er nog meer mensen die dit probleem hebben (gehad)? Zo ja, hoe hebben jullie dat opgelost?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.