Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB externe harde schijf en windows 98se

Anoniem
zoekertje
5 antwoorden
  • Sinds een aantal maanden ben ik aan het proberen mijn 40 gig maxtor externe schijf (USB2)(op pci kaart)op win98se aan de praat te krijgen,maar zo langzamerhand zie ik geen mogelijkheden meer. In XP wordt de schijf herkent en kan ik lezen en op de nieuwe laptop van mijn vrouw kan alles zo als het hoort. in win98se is er een meegeleverd drivertje geinstalleerd en in het systeem staat ook alles netjes geregistreerd: de printer en de scanner, zij allen doen wat hen wordt opgedragen. Waarom, oh waarom die schijf niet??? Heb na lezen van allerlei forums (vele uren inmiddels) ook al een paar keer alle usb`en verwijderd en opnieuw geinstalleerd. wat te doen, want back uppen is een hobby van mij.
  • Voor win98se moet je voor usb HD's een aparte driver Installeren.
    Je zal ook nooit in win98 usb2 kunnen gebruiken, tenzij met een appart Usb-Pci kaartje. Zoniet is het alleen maar Usb 1.0.
  • er is een pci USB2 kaart aangebracht en er is een bijgeleverde 98se driver geïnstalleerd! ik overweeg nog om de kaart eens op een andere plaats te monteren.
  • Ik ben vanwege dit soort dingen met Windows 98SE opgehouden. Als de pc met Windows 98SE enigzins modern is, dan wil Windows 2000 ook wel draaien of XP met een aantal opties uitgeschakeld. XP is ook al uit 2001.

    Het laagste wat me gelukt is om XP te installeren op een 233 mhz laptop met 300 mb ram.
  • [quote:fd085ecfa5="zoekertje"]er is een pci USB2 kaart aangebracht en er is een bijgeleverde 98se driver geïnstalleerd! [/quote:fd085ecfa5] Maar had je deze Windows 98Se drivers geïnstalleerd met de externe USB 2.0 hardeschijf uitgeplugd? En was/is deze te zien in Apparaatbeheer/Device Manager als USB Enhanced Host Controller & USB 2.0 zoals in deze afbeelding? En installeerde je daarna zoals Alicante al aangaf, de Windows 98Se drivers van de externe hardeschijf zelf? Pas daarna zou de externe hardeschijf kunnen worden ingeplugd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.