Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Speakers zoemen

Anoniem
crossroad1950
9 antwoorden
 • Volgens mij is dit een redelijk veel voorkomend probleem maar kon de oplossing niet zo snel vinden. Ik kwam er vandaag achter dat mijn speakers een soort onderliggende zoemgeluid produceren (Altec Lansing). Ik merkte opeens op dat mijn subwoofer meer trillingen (mijn voeten rusten er altijd op) genereerde dan normaal. Toen ik de muziek uitzette hoorde ik een nogal sterke zoem geluid uit de speakers komen. Het lijkt een beetje op het geluid uit een monitorspeaker die te sterk staan in gegained. Tevens gaat ie extra zoemen als ik de tv aanzet…
  Ik heb al een paar dingetjes geprobeerd, maar dat maakte niet veel uit. Vertonen mijn speakers nu ouderdomeigenschappen (de volume bv doet het soms niet) of is dit probleem op te lossen.
  Alvast bedankt!!
 • zit de pc wel op een geaard stopcontact .
 • euh (noob hier) hoe check je dat ook alweer^^
 • [quote:699f8601d2="Kream"]euh (noob hier) hoe check je dat ook alweer^^[/quote:699f8601d2]
  Je waar toch wel wat een geaard stopcontact is .
  Een stopcontact met randaarde
  als het niet in de buurt zit .
  pak dan een kabelhaspel er bij .
 • [quote:41345bfc16="Kream"]euh (noob hier) hoe check je dat ook alweer^^[/quote:41345bfc16]

  Geaard stopcontact heeft 2 van die ijzertjes (en 2 gaatjes uiteraard). Een ongeaard stopcontact alleen maar 2 gaatjes.

  Is het een 50hz toon (noujah, zou dat het kunnen zijn zo op het gehoor?)
  Dan is het waarschijnlijk je aarding.
 • Als er een simpele adapter op zit, wil het wel eens helpen het ding omgekeerd in het stopcontact te doen.
 • Zijn je speakers wel (goed) magnetisch afgeschermd? Zoals je zelf al zegt; wanneer je je monitor of tv te dicht in de buurt van je speakers aanzet, en je speakers zijn slecht of niet afgeschermd kan dat wel eens voor een zoemend geluid zorgen.
 • Kijk eens op de website van Hans Vosman
  http://www.pcpret.nl
  Die bespreekt een aantal van dit soort problemen.
 • [quote:1373fefd42="Kream"]Ik kwam er vandaag achter dat mijn speakers een soort onderliggende zoemgeluid produceren (Altec Lansing). Ik merkte opeens op dat mijn subwoofer meer trillingen (mijn voeten rusten er altijd op) genereerde dan normaal. Toen ik de muziek uitzette hoorde ik een nogal sterke zoem geluid uit de speakers komen. Het lijkt een beetje op het geluid uit een monitorspeaker die te sterk staan in gegained. Tevens gaat ie extra zoemen als ik de tv aanzet…[/quote:1373fefd42]Soms is er ergens een draadbreuk. ANderzijds, heb je een antennekabel verbonden met de computer? ZO ja, haal die eens los. Heb je recentelijk iets gewijzigd aan je computer configuratie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.