Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

jpg-data terughalen

Anoniem
Berntet
3 antwoorden
 • Ik heb de pech gehad dat na een software crash de recoveryschijven mijn HD hebben gerepartitioneerd, zodat ik nogal wat data kwijt ben geraakt.
  Ik heb ze terug gehaald met "GetDataBack for NTFS", maar nu krijg ik voor de jpg-bestanden de melding "unable to open because of an invalid or damaged JPEG marker". Weet iemand hoe dat probleem op te lossen? Ik heb juist bijna 93 euro betaald om deze files te redden, maar heb dat dus weggegooid als me dit niet lukt.
  Dus heel graag hulp en raad gevraagd.
 • Je kunt op onderstaande link een freeware tool ophalen om je files te redden. Maar denk erom dat het eigenlijk alleen voor een flashkaart is bedoelt. Op een HD doet hij het ook maar het duurt wel heeeel erg lang.

  http://www.pcinspector.de/file_recovery/nl/welcome.htm
 • Ik wil je niet ontmoedigen, maar vrees dat de teruggehaalde jpg's niet meer goed zijn: "unable to open because of an invalid or damaged JPEG marker"

  Misschien zijn er nog mogelijkheden als je tenminste die schijf/partities verder niet hebt gebruikt / overschreven.

  Het principe is: het programma downloaden en het installeren op een ànder medium dan je verloren data staan. Vb. op een diskette, andere partietie/schijf of CDrom.
  GEBRUIK ONDERTUSSEN DE BETROFFEN SCHIJF ZO WEINIG MOGELIJK! Al wat je ermee doet kan verwijderde bestanden overschrijven!
  o ja: de bestanden die je herstelt ook niet naar de betroffen schijf laten terugzetten, maar ook weer naar een ander schijf/partitie/medium

  Mogelijk helpen deze je nog verder:
  Na het partitioneren: http://downloads.vnunet.nl/download/hard+disk+cd+rom+dvd/active+partition+recovery/_32867.html (= http://www.partition-recovery.com/)

  en http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html

  Zie ook: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=146731

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.