Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

originele of neppe carteridge

Anoniem
rsweres
13 antwoorden
 • Van mijn Hp Officejet T45 zijn nu beide carteridges leeg, en zal dus nieuwe nodig hebben. Nu sta ik voor de keuze:
  budget carteridges van nepmerken kopen of originele HP carteridges kopen.
  Prijsverschil zit m toch al gauw in zo'n 10 euro. Is dit het waard om een originele voor te kopen, of moet ik dan toch maar voor de budget gaan?

  Alvast bedankt!
 • je heb die dingen van pelicaan .
  die zijn wel goed
 • Het merk "Inkjet" levert ook perfect spul……
  Een goed- en goedkoper alternatief!
 • Voor de kleurenkop zou ik de originele pakken. Dat luistert nogal nauw. Maar neem voor de zwarte gewoon de allergoedkoopste.

  Ik heb voor de grap eens uitgerekend hoeveel de zwarte inkt in mijn HP inkjet origineel per liter kost. Hou je vast: meer dan 3.000 euro per liter!

  Smerige dieven zijn het, die printerfabrikanten. Boeven en schurken.

  Groet, Pjotr.
 • Op de printer zelf valt niks meer te verdienen .
  Maar op de inkt verdienen ze het dubbel en dwars terug
 • Was het maar dubbel! Het lijkt nou meer op honderdvoudig….

  Wat kost zo'n printertje nou? Wat hard plastic, een rubber rol, een paar chips en een zwakstroomtransformatortje. Productiekosten: nou, laat ik niet kinderachtig doen, zullen we zeggen: 50 euro?

  Groet, Pjotr.
 • [quote:d079c86c3b="pjotr123"]Was het maar dubbel! Het lijkt nou meer op honderdvoudig….

  Wat kost zo'n printertje nou? Wat hard plastic, een rubber rol, een paar chips en een zwakstroomtransformatortje. Productiekosten: nou, laat ik niet kinderachtig doen, zullen we zeggen: 50 euro?

  Groet, Pjotr.[/quote:d079c86c3b]ik denk nog minder het komt allemaal uit china of een ander land met zeer lage lonen .
 • Dat denk ik ook, ja. Kortom: we worden als consumenten geflest bij het leven. En ze doen allemaal mee, die printerfabrikanten. Volgens mij is het afgesproken werk.

  Daar zou de Europese Commissie nou ook eens een kartel-onderzoek naar moeten doen. Mooie klus voor waakhond Neelie Kroes! Die is niet bang om Microschoft aan te pakken, dus laat ze HP, Epson en Canon ook maar eens bij de lurven grijpen.

  Groet, Pjotr.
 • Op alle doorsnee printers valt inderdaad bijna geen geld te verdienen. Betaalde ik voor m'n al lang en breed overleden HP Deskjet CXi (was overigens een razendsnelle en vrijwel geluidloze printer toen ruim 900 gulden)denk ik nu dat je voor dezelfde nog geen 80 euri's hoeft opzij hoeft te leggen. Cartridges zijn in die tussentijd weinig veranderd en zijn in vergelijking tot printers qua prijs gewoon hetzelfde gebleven (originelen) zoniet relatief duurder geworden. Fabrikanten zien meer heil in verkoop van cartridges…daar is veel meer brood mee te verdienen. De markt in vraag en aanbod speelt hier handig op in en voor dezelfde printer die men thuis heeft staan komen de z.g. 'Placebo cartridges' in omloop, aanzienlijk goedkoper maar vaak valt de kwaliteit wat tegen. Iedere printer heeft zijn bepaalt soort vulling nodig die speciaal voor dat type bedoeld is, afwijking…hoe minimaal ook kan eventuele schade opleveren aan spuitopeningen c.q printkoppen doordat bij deze 'placebo cartridges' de samenstelling van de inkt toch ietwat verschilt t.o.v van de originelen. Spuitopeningen alsmede de printkop zelf kan verstopt raken. Bij de kracht en precisietijd waarmee de inkt gespoten wordt komt ook aanzienlijk veel warmte vrij en hierbij is het dus van belang dat de samenstelling van de inkt erg nauw komt. Het resultaat bij verkeerde samenstelling uit zich dan vooral aan de afdruk: Wijkt af van het origineel, loopt uit en heeft een langere droogtijd nodig. Stel je echt hoge eisen aan dit resultaat dan blijken originele cartridges toch beter te zijn. Natuurlijk is iedereen vrijblijvend in de keuze van aanschaf van cartridges en er zullen er ook 'placebo cartridges' in de handel zijn die echt wel redelijk tot goed uit de bus komen maar goed mijn mening is gewoon…koop je een wat duurdere printer en wil je kwaliteit dan zou ik toch kiezen voor originele cartridges. Er zijn zelfs hedendaagse printers die niet eens 'placebo's' accepteren….poep…accepteren is een groot woord maar hierbij bedoel ik bij monitoring op het beeldscherm van: 'Ik heb pas een nieuwe vulling in m'n printer gezet maar op het beeldscherm van mijn monitor geeft ie aan dat ie nog steeds leeg is? Ik heb dit verschijnsel vaker meegemaakt en het blijkt namelijk dat wanneer je dan de 'placebo' weer vervangt door weer een originele vulling dit weer correct wordt weergegeven….

  Al met al een heel verhaal maar ik wou dit gewoon even kwijt ter informatie aanvulling van deze topic :)
 • [quote:c4275ccf88]rsweres[/quote:c4275ccf88]
  Eindelijk nog iemand die juiste informatie doorgeeft.
  Ooit heb ik mij ook afgezet tegen [b:c4275ccf88]nep[/b:c4275ccf88] vullingen en kreeg toen verschillende users op mij dak :-)
  [quote:c4275ccf88]Daar zou de Europese Commissie nou ook eens een kartel-onderzoek naar moeten doen. Mooie klus voor waakhond Neelie Kroes! Die is niet bang om Microschoft aan te pakken, dus laat ze HP, Epson en Canon ook maar eens bij de lurven grijpen.[/quote:c4275ccf88]
  Kan Kroesje niet ! Het enige wat je dan bereikt is dat de printerbakkers terug hun vroegere prijzenpolitiek inschakelen en je geen printer meer zal kopen minder dan 250 euro voor de goedkoopste. In dat geval kunnen ze hun vullingen terug verkopen tegen de helft van de huidige prijs.
 • @alicante en @rsweres:
  Jullie zeggen nu, wat de printerfabrikanten ons proberen wijs te maken. Trap er niet in!

  Die prijsval van printers, die is precies vergelijkbaar met de prijsval van computers. Betaalde ik eerst voor een instapmodel PC 3.000 gulden, nu is een instapper al te krijgen voor 300 euro. Alle electronica is gewoon veel goedkoper geworden, in de afgelopen jaren.

  Het argument van de prijsval van printers, is dus absoluut niet te gebruiken ter verdediging van de dure inkt.

  En verder zijn er ook überhaupt geen argumenten te bedenken voor de juistheid van de inktprijs. Allemachtig, waar praten we over? Inkt! Is er iets laagtechnologischer te bedenken? En die moet meer dan 3.000 euro per liter kosten? Maak dat de kat wijs!

  Groet, Pjotr.
 • Printerinkt laag technologisch?…ach man jij weet niet waar je over praat…zo eenvoudig is dat niet om de juiste viscositeit en mengselverhoudingen van deze inktsoorten te maken. Voordat jij zo'n cartridge in je printer stopt heeft deze al heel wat processen doorlopen en voor kwaliteit en ontwikkeling moet nu eenmaal betaald worden. Laboratoria zijn voortdurend bezig om ook bij dit produkt de garantie te garanderen dus praat me niet over een laag-technologisch produkt, dat is deze beslist niet.

  Gegroet.
 • [quote:a268f3162e="rsweres"]Printerinkt laag technologisch?…ach man jij weet niet waar je over praat…zo eenvoudig is dat niet om de juiste viscositeit en mengselverhoudingen van deze inktsoorten te maken. [/quote:a268f3162e]

  Jeeee, dat klinkt inderdaad héééél moeilijk! :-)

  [quote:a268f3162e="rsweres"]
  Voordat jij zo'n cartridge in je printer stopt heeft deze al heel wat processen doorlopen en voor kwaliteit en ontwikkeling moet nu eenmaal betaald worden. Laboratoria zijn voortdurend bezig om ook bij dit produkt de garantie te garanderen [/quote:a268f3162e]

  Huh? Garantie te garanderen? Hoe bedoellu? :-)
  Overigens: dat geldt ook voor bijvoorbeeld een balpen en voor een pak melk. Maar die zijn toch ietsje goedkoper.

  [quote:a268f3162e="rsweres"]
  dus praat me niet over een laag-technologisch produkt, dat is deze beslist niet.[/quote:a268f3162e]

  Zucht. Over en uit.

  Groet, Pjotr.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.