Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

laptop, hoe zit het met piekspanning?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • hey ,

  ik heb sinds een maand een acer laptop, maar nu komt het carnaval er weer aan en willen we muziek erop zetten voor op de carnavals kar en deze aansluiten op een versterker.

  maar nu is het probleem, de laptop moet gaan werken op een aggegraat.. nu ben ik automonteur en weet ik dat er piekspanningen uit komen, hier kan mijn laptop (denk ik) niet tegen. voor een auto kan je een kastje op de accu aansluiten zodat deze de piekspanningen er uit haalt.

  is zoiets ook voor mijn computer te krijgen? (ik bedoel geen bliksembeveilinging met een aan/uit knop, maar eentje die constant werkt)

  alvast bedankt

  Martijn
 • Komt er standaard 220-230 Volt uit dat aggregaat? Daar zijn allerlei overspanningsbeveiligingen voor te krijgen, bv. bij electronica en computerzaken.
 • Spanningsregelaars (UPS) bestaan er voor 220 volt-circuits, weet niet of zoiets bestaat voor 12v=
 • "Spanningsregelaars (UPS) bestaan er voor 220 volt-circuits, weet niet of zoiets bestaat voor 12v="

  Nou, in elke auto zit er een tussen de dynamo en de accu maar die is niet bedoeld voor het fijnere werk.

  Vraagsteller wil met de laptop op een carnavalskar, begrijp ik? Kun je die dan niet voeden vanuit een losse 12V accu ipv. een aggregaat?
 • Zonder antwoord van de TS op de vraag:[quote:d7c7c3bcf3]Komt er standaard 220-230 Volt uit dat aggregaat?[/quote:d7c7c3bcf3]van a.tip komen we hier niet verder mee.

  Vaak kan zo'n ding inderdaad 230V leveren en dan ben je met een simpele stekkerdoos met overspanningsbeveiliging klaar. Koop je voor € 10-15 in elke electrowinkel.

  Gr,
  Jim
 • ja, maar dan ben je direct je muziek kwijt bij een piekje…….

  Ook ik zou zeggen: UPS. Zijn wat log misschien, maar kunnen de stroom wel 100% stabiel houden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.