Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pcmcia kaartje met connecter voor interne HD

Anoniem
KeesA
4 antwoorden
 • Beste

  Enkele weken gaf mijn laptop steeds opnieuw een blauw scherm bij het opstarten. Na wat troubleshouten bleek dat een kortsluiting aan de oorzaak lag. Een vijsje van de jacket van de harde schijf was losgekomen en op het moederbord gevallen (o o o Acer, wat lever jij kwaliteit ..).
  Zelf na het verwijderen van het losse vijsje, bleef ik blauwe schermen krijgen. Ik heb uiteindelijk een andere harde schijf in het toestel geplaatst.
  Ik weet echter wel dat de oude harde schijf niet kapot is: het besturingssysteem windows kan niet geladen worden, maar via dos is alles nog bereikbaar.
  Ik zou de oude harde schijf daarom ook nog op mijn laptop willen aansluiten voor de data ervan te halen. Ik weet niet of er een soort PCMCIA-interface bestaat om een interne harde schijf op een externe manier op een laptop aan te sluiten. Heeft iemand tips?

  Thx

  Tom
 • Ik denk niet dat zoiets bestaat, ik denk eerder dat je zult moeten denken in de richting van een externe behuizing + voeding en dan die hdd aansluiten op een usb poort van je laptop. (ongeveer 25 tot 45 euries)
 • Of voor een tientje even een converter naar een PC-IDE aansluiting: http://www.myelectronics.nl/index.html?lang=en-us&target=d138.html

  En dan je gegevens van de PC terug naar je laptop.
 • Dat lijkt me inderdaad interessant.
  Misschien stomme vraag; maar de IDE connectoren van de grote HD voor desktops en de kleine HD voor laptops zijn dezelfde?

  Nu wordt het gewoon nog een desktop vinden, want die heb ik niet meer :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.