Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop geheugen upgraden

Anoniem
Turrebo
4 antwoorden
 • Hee

  Ik heb een redelijke oude laptop (Asus A1300) met Intel Celeron Processor en een Kloksnelheid van 851 Mhz en 240 mb Ramgeheugen. (Ik weet hoe ik er mee om moet gaan maar niet hoe je dingen moet upgraden etc)

  Nu wil ik een nieuw werkgeheugen. Er zit nu een vervangbaar 128mb UNB PC133 CL3 van Apacer in, maar waarmee zou ik dat het beste mee kunnen vervangen dat mijn laptop wat sneller wordt?

  Als jullie nog evt meer info nodig hebben hoor ik het wel (als je ook verteld waar ik het op kan zoeken) Bedankt voor de moeite.

  Groeten
 • Zoiets als dit bijvoorbeeld.

  http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=I9NC25

  Met 512 MB wordt je laptop al een heel stuk sneller. Wel even van te voren informeren of je laptop dit type geheugen aan kan.

  In elk geval is het nog ruimschoots verkrijgbaar.
 • Ligt ook een beetje aan de laptop, wat voor modules erin kunnen. Zo te lezen zit er 128 in vastgesoldeerd, en heb je een losse module van 128 erin zitten. En waarschijnlijk wordt er dan 16 voor de video gebruikt. Die module kun je vervangen door een grotere. Heb je in diverse maten, bijvoorbeel 256, 512, of 1024 MB. Je moet waarschijnlijk sowieso SO-DIMM modules hebben. Het is al een wat oudere machine, er moet PC100 SDR SDRAM in. En met wat googelen kom ik op 256 maximaal uit. En dan heb je dus 384MB totaal. En ik vraag me af of je dan veel verschil gaat merken. Mischien is de machine gewoon aan pensioen toe?
 • Haha, met pensioen moet hij zeker maar het is even een noodoplossing voor geldgebrek maar het zit in de planning.

  Bedankt voor de reacties, ga even zoeken op internet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.