Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

korsluiting hdd :(

Anoniem
tieske1988
7 antwoorden
 • beste lezers,

  vandaag zou ik een extra hdd bij prikken in me oude pc, terwijl de pc aanstond.
  Ja, dom van me ik had de moxels verkeerd ingestopt, en een kortluiting veroorzaakt.
  Nu werkt het hdd nie meer :( maar in de hdd zijn voor mij belangerijke documenten in.

  Kan ik de elektrice meganisme met een andere hdd vervangen zodat die het weer doet ?

  het is een seagate hdd en is 4 jaar oud :D heb ik 5 jaar garantie op de hd :-?
 • Ik heb ooit ook eens een HD bijgeplaatst op een draaiend systeem. Dat veroorzaakte niet echt kortsluiting, maar een piekspanning. Resultaat: de pc viel uit en was niet meer heropstartbaar.
  Een uurtje later lukte het weer. Blijkbaar had de pc zichzelf in een soort veilige mode gelockt.
  Start jouw pc nog op?
 • [quote:a9d9b78352="WatchDog"]Ik heb ooit ook eens een HD bijgeplaatst op een draaiend systeem. Dat veroorzaakte niet echt kortsluiting, maar een piekspanning. Resultaat: de pc viel uit en was niet meer heropstartbaar.
  Een uurtje later lukte het weer. Blijkbaar had de pc zichzelf in een soort veilige mode gelockt.
  Start jouw pc nog op?[/quote:a9d9b78352]

  Ja,pc deed het weer… maar de hdd werkt nie meer :(
 • Heb het ook al een keer beleefd, mijn schijf en cdrom zijn toen overleden. Je zou inderdaad de print kunnen vervangen, als je een identieke schijf kunt vinden.
 • Hm, een molex kan er toch maar op 1 manier in? Raar dat je dan kortsluiting kan maken. Maar inderdaad, je kan proberen een identieke schijf (eventueel kapot via marktplaats) te regelen waar de print nog van werkt en die proberen te vervangen.
  Trouwens, hdd aansluiten terwijl je pc aan staat heeft geen zin met een IDE schijf, die herkent hij dan toch niet. Alleen SATA (als dat ondersteund wordt) zou gehotswapt kunnen worden.
 • Denk niet dat het kortsluiting is, maar overspanning oid. Heb het zelf dus meegemaakt, en ook wel vaker van anderen gehoord. Gewoon de algemene regel aanhouden: NOOIT aan de pc knutselen, terwijl ie aan staat.
 • [quote:82e343bcdf="Alexander Online"]Hm, een molex kan er toch maar op 1 manier in?[/quote:82e343bcdf]Ja, maar een hamer kan wonderen doen ;)

  Verder vind ik het ook behoorlijk raar dat je een extra hdd in je pc doet terwijl deze draait. 't Is geen USB stick ofzo..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.