Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor OneTouch III als CPU slurper

Anoniem
None
2 antwoorden
 • De nieuwe Maxtor OneTouch TM III USB 2.0 is een eenvoudige back-upen opslagoplossing dankzij de Maxtor DriveLock™ die de inhoud van uw harde schijf beschermt in geval van gegevensverlies of onbevoegd
  gebruik.

  Bovenstaande staat in de inleiding van de gebruiksaanwijzing.

  Het geheel werkte een half jaarje goed samen met de rest van de attributen totdat vrij plotseling de computer wel erg traag werd. Taakbeheer bekeken en ja hoor het CPU werd doorlopend voor 100% gebruikt.
  Misschien spywerk oid? M'n McAfee Suite is vrijwel op alle mogelijke manieren actief. Hitman Pro gaat er vrijwel wekelijks overheen en hetzelfde met het controle prg. "schadelijke software" MicroSoft.
  Allemaal roepen ze niets aan de hand !
  Toch maar eens kijken of de nogal actieve McAfee de oorzaak van dit alles is. Gedeinstalleerd doch haalde niets uit, de CPU blijft constant voor 100% ingebruik en de gehele gebruiksduur van de computer door.
  Maar opeens zie ik in taakbeheer iets flikkeren en dat bleek "MaxbackServideInt.exe" te zijn en dat leidde tot m'n externe HD van Maxtor. Heb daar geruimte tijd naar zitten turen en die blijkt doorlopend tussen de 97 & 100% te gebruiken. Ook dit prg. geheel gedeinstalleerd en ja hoor de bruikbaarheid is als van ouds en taakbeheer geeft in haar prestatie's een gemiddeld gebruik van 0-6% aan 
  Nu moet men voordat men de Maxtor-HD fysiek aansluit, eerst de software installeren. Dit exact conform de handleiding gedaan en 'wat zien ik' nog voordat de stekers van het stopcontact en de USB aansluiting worden ingestoken? In taakbeheer/prestatie's staat de de CPU weer op 100% en blijft daar op staan.
  En dat begrijp ik even niet . . . . .
  Ook al omdat ik computergebied een pure gebruiker ben en derkhalve niet bepaald technisch.
  Zijn er onder de lezers van dit probleem techneuten die dat op een begrijpelijke manier kunen verklaren ???
  Temeer omdat de support van Maxtor bij mij wat magertjes overkomt.
  Uitziend naar Uw bericht.
  M.v.g. C.C. Asselbergs
 • Een ding is duidelijk de boosdoener is de software van de schijf. Echter is de software wel fout hij heeft toch een half jaar naar wens en verwachting gewerkt. Als er recentelijk geen updates van de software van de schijf zijn geïnstalleerd is de software zelf uitgesloten. Wat mij eerder de oorzaak lijkt is windows en dan met name de services die draaien onder windows. De maxtor software installeert een service in windows die actief is gedurende het lopen van de pc. Herinstallatie van de software helpt niet, dit is een teken dat er iets fout zit met het register. Probeer eens een deinstallatie en doe dan voor een herinstallatie een registeropschoning met regseeker ( in google intypen )
  Foute verwijzingen zijn nu weg. En vervolgens een installatie geheel schoon op de programmaschijf ( dus alle restanten van de software verwijderen )
  Werkt dit niet dan is er iets anders mis met je installatie van windows. bijv. botsende geheugenaanvragen van windows voor de programma's en services.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.