Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met externe HD

Anoniem
peter55
9 antwoorden
 • [quote:f7e3bca487]
  zijn die submappen niet gewoon verborgen? [/quote:f7e3bca487]

  Nee, dit is het ook niet..
 • Hallo,

  Sinds een half jaar gebruik ik een externe harde schijf,
  een Lacie Mobiledrive 100 GB.

  Ik heb er onder anderen mp3's opstaan,
  waarvan ik sinds vandaag een gedeelte niet meer terug kan vinden
  in de windows verkenner.

  In winamp kan ik ze, via een opgeslagen lijst, nog wel
  gewoon afspelen. Maar de verkenner geeft een map aan van 270 mb,
  terwijl deze voorheen 10,2 GB was…

  Is mijn harde schijf nu stuk?

  Bvd
 • Aan je omschrijving van het probleem te horen is hij niet stuk. Hij is nog te benaderen en uit te lezen zoals winamp doet. De data is dus nog uitleesbaar.
  Windows verkenner geeft 270 aan, maar staan er ook veel minder nummers op ? ( foute weergave verkenner ! )

  Probeer eens de schijf te benaderen via een andere computer, dan kun je zien of de schijf de boosdoender is of je eigen windows installatie/configuratie.
 • Ja, ook het aantal nummers is minder, slechts 91..
  op andere pc's geeft die hetzelfde weer.

  Maar als ik bovenin de verkenner, in de balk,
  verwijs naar een map die 'vroeger' in de desbetreffende map
  stond, krijg ik die wel gewoon te zien.
  (dus gewoon achter de map een / intypen en de submapnaam erachter)

  Vervolgens kan ik die submap ook nog gewoon kopieren en bewerken.

  Het klinkt vaag, en ik weet er helemaal geen raad meer mee!
 • Uit je antwoordt begrijp ik dat je de submappen van de muziek map kunt benaderen en bewerken. Uit je eerste uitleg begrijp ik dat in deze submappen maar weinig of geen bestanden zijn aangetroffen. Als dit klopt is er inderdaad iets fout gegaan met wegschrijven/lezen van de schijf of een sector beschadiging opgetreden.

  Het vreemde is echter dat winamp de nummers nog gewoon afspeelt uit de opgeslagen bibliotheeklijst. Weet je zeker dat die muziek van winamp niet zijn bronnen haalt bij een kopie van de muziek op de interne harde schijf ?
  Als twee computers niet de bestanden kunnen vinden kan er ook sprake zijn van een rechtenkwestie. Is de schijf doormiddel van software afgeschermd of beheerd. Het kan namelijk zijn dat deze software een groot aantal bestanden verborgen houd voor windows. Winamp leest immers de nummers die je niet ziet toch ????????? Zijn de nummers ook weg als je de schijf benaderd via de live cd van knoppix ????????

  Is hier geen sprake van laat het dan weten ? want dan zijn vergaande stappen van datarecovery nodig
 • [quote:e7efbc5137="peter55"]

  "Het vreemde is echter dat winamp de nummers nog gewoon afspeelt uit de opgeslagen bibliotheeklijst. Weet je zeker dat die muziek van winamp niet zijn bronnen haalt bij een kopie van de muziek op de interne harde schijf ?" [/quote:e7efbc5137]

  Winamp haalt de gegevens van de externe harde schijf, want als ik deze niet heb aangesloten, kan ik de nummers niet afspelen.

  [quote:e7efbc5137]
  "Als twee computers niet de bestanden kunnen vinden kan er ook sprake zijn van een rechtenkwestie. Is de schijf doormiddel van software afgeschermd of beheerd. Het kan namelijk zijn dat deze software een groot aantal bestanden verborgen houd voor windows. Winamp leest immers de nummers die je niet ziet toch ?????????" [/quote:e7efbc5137]

  Bij mij weten heb ik geen beschermende software op de schijf staan, voorheen had hij geen enkel van deze problemen, en ik heb niks speciaals
  met de schijf gedaan.

  [quote:e7efbc5137]
  "Zijn de nummers ook weg als je de schijf benaderd via de live cd van knoppix ????????"[/quote:e7efbc5137]

  Ik weet niet wat je hiermee bedoelt, wat is knoppix???


  ——


  Nogmaals een uitleg van het probleem:

  Ik heb een map "MP3", deze was twee weken geleden nog 10,2 Gig groot en bevatte meer dan 800 losse mp3's en iets van 10 submappen van albums.

  Nu kan ik nog maar 91 losse bestanden terugvinden en helemaal geen submappen. De map "MP3" is nu nog maar 267 mb groot.
  In winamp, na het laden van een opgeslagen lijst kan ik alle mp3's (van de 10,2 gig) gewoon afspelen. En in de verkenner kan ik na het intypen achter de mapnaam MP3/subnaam, gewoon de submap opvragen en bewerken.
 • zijn die submappen niet gewoon verborgen?
  open je externe HD via deze computer, en ga via menu "extra" "maptopties" naar tabblad "weergave" Scroll hier omlaag tot je "verborgen bestanden en mappen" ziet, en zet het bolletje op "verborgen bestanden en mappen weergeven". Klik op OK.
  zie je de mappen nu wel?
 • Knoppix is een gratis linux besturingssysteem dat direct van de cd-rom opstart. Hiervoor moet je wel de boot cyclus aanpassen dat als eerste in de optische stations gezocht wordt voor opstart gegevens. ( dus net als met windows installeren !! ) Het voordeel van deze linux distributie is dat je volledig onafhankelijk van windows werkt. Windows wordt namelijk niet gestart maar het besturingssysteem knoppix. Als deze is opgestart en klaar kun je de externe schijf aansluiten en de inhoud bekijken via het bestandsbeheerprogramma van linux. Als je zelf in linux nog geen mp3 bestanden vind dan is niet de computer de boosdoener. Dan is er iets mysterieus met de schijf aan de hand. Mocht je de bestanden wel vinden in linux dan laat het maar weten en als dit niet zo is, kan ik ook niet zo heel veel meer verzinnen wat betreft de oorzaak.
 • Aha, bedankt, ik zal eens op zoek gaan naar Knoppix.

  Het moge wel duidelijk zijn (hoewel misschien niet duidelijk verteld) dat ik mij externe HD op meerdere pc's getest heb, meer OS (Win2k en WinXp) en op alle pc's hetzelfde verhaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.