Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

S-ATA vraagje

Anoniem
Cpt.Iglo
4 antwoorden
 • Ik heb een vraag over S-ATA, omdat ik hier vrijwel onbekend mee ben.
  Ik heb nu een Maxtor 40GB (IDE) in m'n computer zitten waar Windows XP op staat. Kan ik deze schijf zonder problemen gebruiken i.c.m een S-ATA harddisk? En zo ja, moet ik hier later in Windows dan nog drivers voor installeren?

  Alvast bedankt!
 • Wat is precies de bedoeling? De ide schijf gaan gebruiken in een nieuwe pc? Want dan zul je toch alles opnieuw moeten installeren.

  Sata en ide kunnen op zich zonder problemen naast elkaar gebruikt worden. Wel hebben sommige nieuwe moederborden maar één ide aansluiting. Die bezet kan zijn door een brander en een cd/dvd lezer. Maar een brander en een harddisk kan natuurlijk ook best.

  Windows heeft sata drivers nodig, maar er zitten er al in windows zelf. Meestal is het niet noodzakelijk om apart iets te installeren, voordat je hem kunt gebruiken. Soms hebben specifieke drivers wel iets meer mogelijkheden. Maar ze zijn niet per se beter of sneller dan de default drivers.
 • Nee, het gaat om "PC 1" uit mijn signature.
  De bedoeling is gewoon om naast mijn bestaande IDE harddisk een grotere S-ATA te plaatsen.
 • Dat zou dan geen enkel probleem moeten zijn. Kan zijn dat je pc probeert te booten vanaf de nieuwe schijf, dan de biosvolgorde even nakijken. Ook de schijf even inrichten in schijfbeheer, voor je hem kunt gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.