Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwe modellen Laptops

Anoniem
Fuggedaboudit
10 antwoorden
 • Hallo Allemaal,

  Ik heb laatst gehoord dat er voor augustus nog een aantal nieuwe laptops zullen komen. (nieuwe modellen)

  Nou vraag ik me af of die laptops zoveel beter zijn dan degenen die er nu zijn, of dat ze worden "beperkt" qua graka, geheugen etc.

  Enig idee wat voor modellen eraan zitten te komen, wat de specs zullen zijn en of je er redelijk games op kan spelen (BF2, AOE3, company of heroes, just cause, etc.) en op wat voor settings dat zou kunnen.

  Nou geen gezeur AUB dat laptops niet voor gamen bedoeld zijn, ik heb er nou eenmaal een nodig (waar je ook lekker op kan spelen)

  Capiche?:P
 • en ik heb gehoord dat er nieuwe auto's komen ook met nieuwe modellen .
  maar dan in maart .
 • Er zijn nu ook wel laptops om goed op te gamen hoor. Zie bijvoorbeeld mijn sig.
  Je moet een beetje goed zoeken voor lekkere game laptops.
  Hou er wel rekening mee dat sommige gameproducenten weinig ondersteuning bieden voor laptops. Zo zal EA bij problemen alleen maar antwoorden dat helaas laptops niet ondersteund worden (zelf meegemaakt bij vorige laptop).

  Zoek naar minimaal een 7600 GO voor een 15,4 inch scherm. Voor een grotere laptop met 17 inch scherm zou ik gaan voor een 7900 Go.

  Op termijn zullen inderdaad laptops wel meer ondersteund gaan worden aangezien er naar verhouding steeds meer laptops verkocht worden ten opzichte van desktops. Hou ook rekening met widescreen of normaal. Oudere games hebben vaak geen widescreen resoluties, met als gevolg dat je beeld wordt opgerekt.

  Op zoiets is bijvoorbeeld heel goed te gamen:
  Acer-Aspire-5684WLMi
  nog goed te verkrijgen bij Encyshop voor 1277 euro (pricewatch op www.tweakers.nl)
 • Ik heb trouwens nog een vraag : Hoe zit het met de text achterop de doosjes

  [i:e3266d0128]"laptop models of these cards are not supported"[/i:e3266d0128]

  Kan je die game dan helemaal niet draaien? (zag ik bijvoorbeeld bij rainbow six : Vegas)
 • tja dat is de vraag inderdaad. Dat is dus precies wat er bij meer spelfabrikanten wordt gezegd. Ze ondersteunen het niet. Wil niet zeggen dat het niet draait, maar als je problemen hebt kan je je niet beroepen op het feit dat het produkt niet werkt.
  Ik moet het spel nog vinden wat niet draait op mijn huidige laptop.

  Wat ik bijvoorbeeld wel in het verleden gezien heb is bij bijvoorbeeld Fifa05 en ook fifa07 is dat het spel veels te snel draait op sommige laptops. Onspeelbaar.
  Dit wordt (naar het schijnt) veroorzaakt doordat er in laptops allerlei tweaks zitten om hem zo zuinig mogelijk te maken. Spellen kunnen daar soms dus niet mee omgaan.
 • Gaat dat zo snel, die verbeteringen in Laptops? Want het is toch fijnere technologie wat ze moeten maken. Bijvoorbeeld, Tussen nu en Juli, komen er dan nieuwe Graka's voor laptops op de markt? Er zal denk ik wel tegen die tijd overal VISTA op zitten. (maar dan wel met die fouten eruit :D ) <- goede reden trouwens om te wachten met nieuwe pc/laptop aan te schaffen :P
 • die ontwikkelingen gaan net zo snel als voor de gewone pc's. Alleen er komen minder type kaarten uit op de laptop. Waar er doorgaans van een bepaalde serie diverse types voor de desktop uitkomen, komt er meestal maar 1 of 2 uit voor de laptop.

  Voor de laptop markt verwacht ik komende maanden ook niet echt bijzondere dingen. Er zal wel een kaartje komen uit de nvidia 8xxx serie.
  Maar bedenk wel dat dit grote stroomvreters zijn, dus 2 uur met een accu wordt al lastig.

  Maar wat er over een paar maanden precies uit komt is koffiedik kijken. Wat wil je? nu een laptop of over 6 maanden? bij het tweede kan je beter over 5 maanden terugkomen en dan nog eens vragen.

  Wat betreft vista zou ik nu zeker nog geen desktop of laptop met vista kopen, zeker niet als je er op wil gamen.
 • Rainbox 6 Vegas is gewoon loodzwaar, zelfs op een goede mid/bijna high end pc draait die nog stroef met leuke instellingen.

  Afhankelijk van je budget en wanneer je persee een laptop moet kopen kan je nu een laptop kopen met een 7900 reeks gpu die "BF2, AOE3, company of heroes, just cause" etc uistekend kan spelen.
  Je kan altijd wacht op laptops met dx10 videokaarten die er ook wel tzt aan komen (is in ontwikkeling), als je op Vista met DX10 games wil gaan spelen (die er nog amper zijn)
 • zoals ik al zei :wink:
  7600 voor een 15,4 inch scherm en 7900 voor 17 inch zijn voldoende.
 • Hoeveel fps haalt jou laptop gemiddeld bij Fear of Rainbow6 Vegas?
  Volgens mij is dat nogal "mager" aan het worden en dan heb je binnen de korste keren met een "nieuwe" laptop problemen met nieuwe spellen :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.