Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Raadseltje: Lampje voeding knippert alleen

Anoniem
Vv.
5 antwoorden
 • ik verdenk de voeding, en anders het moederbord. Ik zou eerst het batterijtje vervangen, en daarna de voeding indien dat niet helpt.
 • Een goede vriend van mij heeft een HP Pavillion t470.nl die tegenwoordig niet normaal meer opstart.

  In plaats van opstarten, knippert alleen op de voeding een lampje.
  Verder wordt niets aan gestuurd.


  MISSCHIEN belangerijk: Hij haalt altijd de spanning van het systeem als hij deze niet gebruikt.

  Op dit moment duurt het 20 minuten, waarna de pc op te starten is.
  2 weken geleden nog 5.  We hebben ons al suf gegoogled maar kunnen er niets over vinden en HP Support (via de site) reageert na een week nog steeds niet.  Iemand een idee wat er aan de hand is?
  Zou z'n voeding het gewoon hebben begeven, of het accu'tje op zijn mainboard? (Ik dacht dat dat een probleem van 'vroegah' was.?)
 • Voeding. Toevallig pas nog het zelfde meegemaakt op een dergelijk model HP.

  En vertel die vriend van je dat electronica en verder de meeste dingen op electriciteit vooral kapot gaan bij het aan- en uitzetten. Zelden tijdens het gebruik. Je kunt dus beter de pc gewoon uitzetten en de stekker er in laten zitten. Is ook beter voor de rest van z'n pc.
 • Nou dat is dan duidelijk. :D


  Maar hij betaalt de prijs graag in ruil voor de veiligheid weet ik nu al. Geen discussie mogelijk. :)


  Ik hoop dat we een geschikt alternatief vinden, want dat HP/Compaq gaf nog weleens problemen ivm behuizing en compatibilteit hè? (Of was dat 'vroeger..')

  Heb je nog een tip? Hij heeft behalve het gebruikelijke (aan drives) door de tijd heen alleen een wat zwaardere videokaart ATI9800 pro ingebouwd.
  380 W moet genoeg zijn toch?

  Bedankt in ieder geval.
 • Veiligheid? Qua digitale inbraak bedoel je?

  Dan trek je toch gewoon de netwerkkabel er uit? Knappe jongen die dan nog kan inbreken! Of je schakelt alleen de router c.q. modem uit. Kortom, verbreek fysiek de netwerkverbinding en niemand komt er in.

  En het scheelt weer een nieuwe voeding zo nu en dan :wink:

  Overigens waren de compatibiliteitsproblemen van Compaq inderdaad iets uit het verleden, en er was altijd wel een mouw aan te passen. Al moet ik toegeven dat er met A-merken altijd wel gezeik is. Je kunt zo'n ding jaren in huis hebben eer dat het zich openbaart, maar er is altijd wel wat… Gewoon zelf bouwen is het beste, en er zijn op dit forum genoeg lui die je precies kunnen vertellen wat je moet nemen voor welk doel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.