Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Usb-stick

Anoniem
Pietertje
10 antwoorden
 • Om voor mij onverklaarbare reden ziet Windows mijn 1gb Usb-Stick niet meer. In apparaatbeheer is hij wel aanwezig en ook onder in de taakbalk zie ik het icoontje (hardware veilig verwijderen). Klik ik dat aan dan kan ik op normale wijze het 'Usb apparaat voor massaopslag' ontkoppelen zodat ik het kan verwijderen. In andere computers werkt hij wel correct.
  Een andere Usb-Stick (64mb) werkt nog wel goed. Ik heb geen idee wat er aan de hand. Wie kan mij helpen?
 • Is de stick wel te zien in schijfbeheer?
  Configuratiescherm > Systeembeheer > Computerbeheer > Opslag > Schijfbeheer

  Zoja,klik er eens met rechts op om de mogelijkheden te zien.Misschien opnieuw toewijzen?

  Greetz
 • Sorry voor de late reactie van mijn kant. Ik zit overigens nog steeds met het probleem. Het systeem reageert wel als ik de stick aanbreng b.v. in de taakbalk en app. beheer. In schijfbeheer is hij ook aanwezig, echter zonder driveletter. Als ik die inbreng middels toevoegen dan krijgt hij een driveletter. Ik kan dan de stick openen maar niet verkennen. Als ik vervolgens terugga naar het buroblad en weer terug naar schijfbeheer is de driveletter weer weg. Dat is volgens mij de makke het systeem ziet hem maar windows niet, dus geen driveletter en vervolgens niet te zien in de verkenner.
 • Wat je zou kunnen doen is alle usb apparaten in apparaatbeheer verwijderen, ook de usb host-controllers en daarna je systeem uitzetten en opnieuw opstarten. Windows zal als het goed is alles weer automatisch terugvinden en herstellen en heel goed mogelijk dat het nu wel werkt :) . Suc6.
 • Ik heb je advies opgevolgd, echter zonder resultaat. De 64mb stick wordt weer direct herkend en in de verkenner weergeven. De 1gb stick wordt ook herkend als flashdisk in de taakbalk en app.beheer maar niet in de verkenner. De oorzaak moet ergens anders worden gezocht denk ik, maar waar?
 • Probeer de stick eens in een andere computer. Werkt hij daar wel, dan ligt het aan jouw computer. Werkt hij daar ook niet, dan ligt het aan de stick.
  Misschien kun je de stick wel partitioneren en formatteren. Dit kan met een bij de stick geleverd programmaatje of in het schijfbeheer van XP (start->configuratiescherm->systeembeheer->computerbeheer->schijfbeheer).
 • Zoals ik in mijn eerste bericht opmerkte doet de stick het in andere pc's goed, ook een nieuwe 1gb stick doet het goed in ander pc's maar niet in de pc in kwestie. Een 64mb stick werkt wel in alle pc's. In apparaatbeheer ziet hij die als flashdisk en de 1gb stick als verwisselbare schijf, dus het syteem ziet verschil tussen de twee sticks. Dit geldt trouwens voor alle pc's, alleen werkt de stick in die andere pc's wel goed. Het is net of er in windows een bitje is omgevallen. Dat partioneren en formatteren zal ik eens proberen, echter een programma dat ik heb heeft het over low-level format en dat is volgens mij niet de bedoeling. Weet jij waar ik een programma'tje kan ophalen om de stick te formatteren en eventueel partitioneren?
 • Heb je toevallig op de PC waarop hij niet werkt veel netwerkschijven? Zelf heb ik namelijk er wel eens last van de mijn USB stick met de schrijfletter niet opschuift en probeert een van de netwerkschijven te gebruiken.
  Tijdelijk ontkoppelen van de verbinding en het werkt vaak wel.
 • [quote:76a727c983="Pietertje"]Weet jij waar ik een programma'tje kan ophalen om de stick te formatteren en eventueel partitioneren?[/quote:76a727c983]
  Normaal gesproken wordt zo'n programmaatje (als hij bestaat) bij de stick meegeleverd. Een andere optie is op de website van de fabrikant.
  Van veel sticks is de oorsprong niet of lastig te achterhalen en daar zijn dus geen programmaatjes voor te vinden.
 • Dat kun je met deze tool doen.

  http://www.sibd.ca/Files/SP27213.exe

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.