Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe formateren zonder os??

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik ben al een paar dagen bezig met linux proberen te instaleren op mijn computer. Na verwoete pogingen krijgik na opstarten van die computer een programmatja dat zich als WWBMU BOOT-menu voordoet na een aantal seconden krijg ik dan een lijst met mogelijke partities waarnee ik op zo'n eentje enter ik egelijk alleen een lange biep krijg.

  Volgens mij is dit programmatje wat ik per toeval ergens geinstalleerd heb niet zo onschulldig als het eruit ziet. Ik zowat niet meer op die computer een recovere diskette reageert hij niet meer op kortom het loopt goed mis. Kent iemand dat programma'tje? zo ja is dit brol? hoe krijg ik het er terug van af?

  Groeten.
 • Hallo,

  Ik heb wat zitten proberen op een oude computer tot dat ik nu en geen nieuw os heb kunnen installeren en het oude volledig verwijderd heb gekregen als ik nu opstart dan geeft die mij ne hoop brol weet ik veel dus het liefst wat ik nu zouw willen doen is een super klein os booten van floppy disk om dan mijn schijf volledig te formateren.
  Iemand enig idee hoe ik dit kan?

  Groeten.
 • Kun je bijvoorbeeld doen met een win98 bootflop. Diverse harddiskfabrikanten leveren ook wel installatietools, waarmee je je schijf kunt inrichten.

  http://www.bootdisk.com/
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • [quote:80d263940d="Bert F"]dat zich als WWBMU BOOT-menu voordoet [/quote:80d263940d] Dat is een Bootmanager. Bootmanagers worden gebruikelijk in de MBR van de harde schijf geinstalleerd. Deze kun je verwijderen door je PC op te starten via een Windows 98 boot dfisk. Dan typ je commando [code:1:80d263940d] fdisk /mbr [/code:1:80d263940d][Enter]

  Of als je Windows XP gaat installeren, wordt ook die bootmanager verwijderd.
 • Ik zouw rasend blij zijn moest dit er terug van af zijn want volgens mij houd die al mij pogingen om een os te installeren tegen.
  Ik ben nu op mijn computer met een linux live cd kan me iemand vertellen hoe ik die volledige schijf kan formateren?

  Waar vind ik zo'n windows 98 boot dfisk.

  Op dit moment verlamt dit echt alles. Groeten.
 • Wat je doet is een bootfloppy maken, zodat je in de FDISK komt, waar je je partities kunt formatteren, verwijderen en aanmaken. Een bootfloppy kan je trouwens ook maken door een floppy in je drive te doen, rechtermuisknop op het A:/ station en dan kiezen voor Formatteren… Daar kies je voor Opstartdiskette maken. Het maakt in dit geval volgens mij niet uit of je een W98 flop of XP floppy maakt.

  Als je onder die Live CD werkt, kopieer je het bestandje naar een willekeurige floppy(die overigens wel van te voren geformatteerd moet worden), dan heb je ook een W98 bootfloppy.
 • Spijt me maar dat loopt voor geen meter. Ik heb ook al geprobeerd dezelfde inhoud op een bood cd te branden maar dat blijkt niet te gaan.
  Probleem is gewoon dat die computer alles behalve een live cd negeert?? en dit volgens mij door dat programmatje.
  Bestaat daarom niet de moglijkheid om van in die live cd, dus na dat die is opgestart daarmee aan de hardisk te gaan? vanuit daar de hardisk aanvallen en formateren.

  Groeten.
 • Staat je BIOS wel ingesteld op First Boot Device -> Floppy? Anders zoekt ie eerst naar een boot CDROM, of iets dergelijks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.