Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

opname radio naar schijf

Anoniem
wiebertje
6 antwoorden
 • Hallo beste lezers
  Ik heb een aantal van de hoorspel Bommel van de radio naar mijn pc gecopieerd. Het geeft aan als bestand rad. Ik denk van radio. Kan dit niet afspelen tenzij ik rad verander in mp3 of wma. Maar ik wil het graag in de auto beluisteren en noch met rad,noch met wma of mp3 erachter kan nero hem branden. Is er nog een mogelijkheid?
  Wie kan mij helpen?
  Bij voorbaat dank
  wiebertje
 • Lijkt me de onderste hiervan:
  http://www.filext.com/detaillist.php?extdetail=rad
  Met een plugin af te spelen. Met de wave-out plugin van winamp, kun je er dan denk ik, wel een wav van maken. En daar moet nero wel wat mee kunnen.
 • Ik heb op die site gekeken maar wat ik er begreep was het onbekend.
  Maar ik weet ook niet hoe ik dat moet doen met een plug-in afspelen. Ik kan hem wel afspelen op de winampspeler door de file naar de speler te slepen. Heb op die manier geprobeerd er een wav van te maken. Tot nu toe werkte het niet.
  Hoe moet dat met die plug-in?
  wiebertje
 • Ik gebruik zelf geen winamp. Maar als winamp het kan afspelen, kan ie er beslist een wav file van maken. Je kunt in de settings plugins instellen. Je moet bij de output plugins kijken, en daar de wave-out kiezen. Kan zijn dat je nog een bestandsnaam aan moet geven. Ik meen dat je tijdens het converteren ook niets hoort.

  Een ander programma, wat vrijwel alles kan converteren, is dbpoweramp. Voor minder courante formaten hebben ze een flinke stapel codecs beschikbaar.

  http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

  Je kunt het ook nog via een omweg doen. Diverse audiorecorders kunnen opnemen wat je via de geluidskaart hoort. Kan bijvoorbeeld met de creative recorder, die bij soundblasterkaarten zit. Kan meen ik ook met cdex.

  http://cdexos.sourceforge.net/
 • Ik heb het nu maar opgegeven. Ik denk dat rad helemaal geen extensie is. Heb nu naar de radio gemaild in de hoop daar wijzer van te worden. In ieder geval hartelijk dank voor de hulp.
  Wiebertje
 • Je zou total recorder
  http://www.totalrecorder.com
  kunnen gebruiken. Het kost wel een beetje maar onderschept het digitale audio signaal (dus geen DA en AD conversies) en als het radio programma afgelopen is kun je opslaan in een aantal formaten, waaronder wav.
  Ik gebruik het al jaren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.