Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

sata vragen

Anoniem
Comp-Freak
4 antwoorden
 • Ik heb nu 2 harde sata schijven,alleen zijn ze gewoon als ide ingesteld.Nu wil ik de sata drivers gaan laden als ik windows opnieuw installeer.Mijn vragen zijn als ik het als raid 1 instel en er staat data op disk 2 ,wat gebeurd daarmee? Nu heb ik gelezen dat als je raid 1 gebruikt ,de data wordt gemirrord op de 2de schijf,ben je dan een schijf kwijt voor andere opslag?Moet je dan als het ware een derde schijf installeren om je muziek of foto's te bewaren?
  Bij voorbaat dank
  Marco
 • Raid1 is bedoeld als beveiliging, voor als een schijf uitvalt. De andere schijf bevat dan nog alle data. Nieuwe schijf erin, en de data wordt vrolijk verder gemirrord. Je hebt inderdaad minder opslag capaciteit, namelijk het formaat van de kleinste schijf. Ik zou ook sowieso een backup maken, voor je ook maar iets anders in gaat stellen. Je kunt de boel ook zo laten, en een externe schijf aanschaffen voor backups.
 • Raid1 is bedoeld als beveiliging, voor als een schijf uitvalt. De andere schijf bevat dan nog alle data. Nieuwe schijf erin, en de data wordt vrolijk verder gemirrord. Je hebt inderdaad minder opslag capaciteit, namelijk het formaat van de kleinste schijf. Ik zou ook sowieso een backup maken, voor je ook maar iets anders in gaat stellen. Je kunt de boel ook zo laten, en een externe schijf aanschaffen voor bacckup

  Gerben zoals altijd bedankt voor je antwoord
  Moet je trouwens sata schijven in raid zetten,als je het niet in raid zet heb je dan toch nog enig voordeel met sata?Vind je het niet een beetje zonde om deze sata schijven als ide te laten functioneren?
  Groet Marco
 • Sata schijven gebruiken minder energie en produceren dus meestal minder warmte. Bevendien heb je geen last van die dikke ata kabels. Het is dus altijd nuttig voor je koeling.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.