Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke cardreader aan te schaffen voor (Mini) SD

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik kreeg onlangs een SanDisk 2GB mini SD van een broer voor mijn verjaardag. Ik stopte deze via de bijgeleverde adapter in mijn interne OE-USB CompactFlash USB Device. Deze bleek 'm niet te kunnen lezen. Omdat deze wel goed bleek te werken in mijn digitale-camera, neem ik aan dat mijn interne cardreader niet compatible is met die 2GB mini SD. (Een gewone Kingstone SD van 512 MB kan overigens wel worden ingelezen met die interne cardreader.)

  Daarom overweeg ik een externe cardreader aan te schaffen. Zou deze van Paradigit een compatible kunnen zijn?
  Volgens de info op die site [quote:0877aa4d88="Paradigit"] Compact Flash Type-I , Compact Flash Type-II , Microdrive , Smart Media , Memory Stick , Memory Stick Pro , Memory Stick Duo , Memory Stick Duo Pro , Secure Digital , Mini Secure Digital , Multi Media Card , RS Multi Media Card , T-Flash , xD Picture-Card [/quote:0877aa4d88] denk ik van wel. Of kan ik beter deze aanschaffen, die zelfs SIM kaarten kan lezen. Of toch beter een andere?
 • Zelf gebruik ik een Hama cardreader http://www.hcw.be/hcwcs/p_V.asp?mscssid=&p=G5543&lang=NL&d=L#ld zelfde prijs, meer mogelijkheden.
  Zou in Nederland bij Het Computercollectief moeten te vinden zijn.
 • http://mycom.nl/Products/594.aspx
 • [quote:78ae9827a9="Eddy X"]Zelf gebruik ik een Hama cardreader (..) Zou in Nederland bij Het Computercollectief moeten te vinden zijn.[/quote:78ae9827a9] Hm, ik zie 'm niet staan bij het computercollectief. Maar die van Conceptronic lijkt me ook wel wat. Heeft iemand al ervaring met externe cardreaders onder Windows Vista en/of Linux?
 • Heb die Hama gevonden bij Univendi: http://www.univendi.com/shop/product_info.php?cPath=105_135&products_id=1285.
  Die Concentronics lijkt mij, uitgezondert de behuizing dezelfde als Hama.
  Wat betreft de werking onder Vista of Linux, heb ik geen ervaring.
  Aangezien de Hama onder XP helemaal geen drivers nodig heeft, veronderstel ik dat dit ook niet het geval is voor Vista.
 • [quote:f157e85e1b="Eddy X"]Die Concentronics lijkt mij, uitgezondert de behuizing dezelfde als Hama. [/quote:f157e85e1b] Omdat ik in de buurt woon van het computercollectief, heb ik die van Concentronic vandaag aangeschaft. Ik heb 'm zojuist geprobeerd. Alleen de 2GB mini SD rechtstreeks in slot 4 van de cardreader lijkt niet te werken. Als ik daarentegen de mini SD via de bijgeleverde adapter in slot 2 van die cardreader stop, werkt deze inderdaad zowel in Windows XP, Vista en Linux.

  In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.