Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc start niet/spanning aanw. /cd gaat niet open

Anoniem
hotpop
2 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb al heel wat problemen bij pc's in de familie en kennissen kring gerepareerd maar nu bij de pc van mijn zoontje sta ik echter voor een raadsel.
  Als ik de pc aanzet gaan netjes diverse leds branden en hoor ik de ventilatoren. echter daarna gebeurt er niets. o.a. Geen beeld en ondanks dat de ledjes op de cd-speler en dvd-brander branden gaan ze niet open.
  Nu heb ik een andere voeding geprobeerd maar dat bied geen oplossing. Ik heb de geheugen banken (2) gewisseld en per stuk geprobeerd, ik heb de agp videokaart gewisseld met een gewone oude pci videokaart.
  Wie kan mij op weg helpen naar in ieder geval het lokaliseren van het defecte component. De harde schijf lijkt mij niet het probleem want dan zou ik wel beeld moeten heb met een diskerror of zo.
  Zelf denk ik dat het misschien het moederbord is maar voordat ik bij de a.s. PC-Dump een nieuwe koop wil ik graag zeker weten dat deze ook stuk is
  Alvast bedankt voor de reacties.
 • Alle overbodige hardware afkoppelen(dus ook dvd/cd en harddisk)


  Dus: voeding, mobo, cpu, 1 reepje geheugen en videokaart.


  Als je, zoals je zelf al zegt, ook al een andere videokaart en voeding geprobeert hebt, en hij helemaal geen beeld geeft, zeg ik maar 1 ding: Moederbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.