Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer loopt vast, start niet op

Anoniem
Sattaro
7 antwoorden
 • Mijn computer wil niet meer goed opstarten.
  In het ergste geval hoor ik niet eens de bekende piep bij het aanzetten van de computer. Er gebeurt dan verder niets en de monitor krijgt geen signaal.

  Soms start de computer verder en verschijnt het Windows XP logo en dan gaandeweg het verder opstarten gebeurt er niets meer en krijgt de monitor geen signaal meer. Ik kan dus niet iets zien van foutmeldingen of andere aanwijzingen op het scherm.

  In het gunstigste geval start Windows normaal op en kan ik er ook een dag mee werken. De dag erna treden de hiervoor genoemde problemen op.

  Er zijn geen hitteproblemen want niets voelt overdreven heet aan en ook de temperatuurwaarden (in BIOS en in Everest) zijn onder de 40 graden.

  De videokaart is vorige week vervangen. Toen traden de problemen voor het eerst op. De koelingsverntilator was doorgebrand, vandaar een nieuwe kaart.

  Wat kan er mis zijn als de computer bij het aanzetten al niet eens lang de eerste BIOS piep komt? Of meer algemeen, wat kan er mis zijn met de computer dat ie soms vastloopt (en soms dus niet)?
 • Waarschijnlijk heb je bij het verwisselen van de videokaart iets losgetrokken, zodanig dat er geen goed kontakt is.
  Alles (stekkers en kaarten) nog eens goed aandrukken, en zeker eerst de videokaart eruit nemen en goed aandrukken bij het terugplaatsen.
 • Ik alle aansluitingen al gecontroleerd.
  Zou het dan ook niet zo moeten zijn dat het opstartprobleem zich altijd voor moet doen?
  Overigens trad het probleem al op voor ik de videokaart vervangen heb.

  En wat gebeurt er precies voor de eerste BIOS piep klinkt?
 • Probeer je voeding ff te vervangen, ook opstarten met een reep geheugen; als dat nie helpt ben ik bang dat je moederbord naar zn grootje is, aangezien de videokaart het al niet kan zijn, omdat het ook al voor de nieuwe videokaart zich voordeed.
 • Is de netvoeding sterk genoeg? Welke videkaart heb je gekocht? Welke netvoeding gebruik je?
 • Kijk ook even naar de elco's op je moederbord. Als het er zo uitziet zijn ze niet goed meer
  http://82.92.122.225/pics/other/IMG_0910_2.jpg (kijk even)
 • Ja de elco's zien er inderdaad zo uit. Zijn die dingen makkelijk te vervangen of ben ik toe aan een nieuw moederbord? Of is dat sowieso de beste optie, ook al zijn de elco's wel te vervangen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.